Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test krémů po opalování: Které pokožku dokonale zklidní?

12. července 2018 | 06:00

Během léta je naše pokožka vystavena slunečním paprskům, a proto je důležité o ni pečovat nejen během pobytu na slunci, ale také po něm. Po opalování bývá kůže suchá, podrážděná a napnutá, je tedy třeba používat vhodné přípravky k hydrataci. Vyzkoušely jsme pro vás několik z nich. Které uspěly nejvíce?

Stejně jako jsme zvyklé se namazat krémem na opalování, neměly bychom zapomínat ani na přípravky po opalování. Kůže vystavená slunci dostává pořádně zabrat, a proto je důležité ji pořádně hydratovat. Které přípravky po opalování nás nejvíce oslovily, a které naopak vůbec?

Zklidňující gel po opalování Malibu After Sun Aloe Vera, 68 Kč (200 ml)

Malibu gel po opalování s aloe vera
Autor: archiv firem

Koupíte na www.parfemy-elnino.cz

Gel po opalování s aloe vera pokožku příjemně chladí a zklidňuje. Navíc vůbec nelepí a krásně voní. Na tělo se aplikuje naprosto lehce a místa vysušená sluníčkem skvěle hydratuje. Perfektní pomocník na léto.

Známka jako ve škole: 1

 

Třpytivé mléko po opalování Astrid Sun, 72 Kč (150 ml)

Astrid třpytivé mléko po opalování
Autor: archiv firem

Na tomto mléku je nejlepší to, že obsahuje malinké zlatavé třpytky. Funguje to trochu jako BB krém na nohy, nádherně zvýrazní opálení. Trochu jsem se obávala, že to bude vypadat přehnaně, ale vůbec ne. Navíc obsahuje zklidňující komplex, takže je mléko po celém dni na sluníčku opravdu příjemné. 

Známka jako ve škole: 2

Sprchový gel po opalování Dermacol, 89 Kč (250 ml)

Dermacol sprchový gel po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Vůně čokolády a pomeranče mi není až tolik příjemná. Řekla bych, že je až moc převoněný. Musím však uznat, že po sprchování se pokožka zklidní a sprchový gel navodí naprosto chladivý pocit.

Známka jako ve škole: 2

 

Regenerační a hydratační balzám po opalování Dermacol, 99 Kč (200 ml)

Dermacol hydratační mléko po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Balzám se lehce roztírá, ale je trochu mastnější, proto déle trvá, než se do pokožky krásně vstřebá. Má příjemnou vůni a díky D-panthenolu a mandlovému oleji pokožku zklidní. Zároveň balzám obsahuje betakaroten, který udržuje opálení.

Známka jako ve škole: 2

 

Olej pro zvýraznění opálení Avon Maxi Tan, 149 Kč (150 ml)

Avon olej pro zvýraznění opálení
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Tento olej po opalování je zpočátku poměrně příjemný, důvodem bude přítomnost panthenolu. Pleť rozhodně promastí, ale po chvilce jsem začala pociťovat nepříjemné pálení na pokožce, aniž bych byla od sluníčka spálená. Oceňuji pohodlné nanášení, olejíček je v lahvičce s rozprašovačem.

Známka jako ve škole: 3

Hydratační mléko po opalování Garnier Ambre Solaire, 199 Kč (200 ml)

Garnier hydratační mléko po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Mléko od Garnier je pro mě ideální přípravek po opalování. Je lehké, dobře se rozmazává a téměř ihned se vstřebává. Vyhovuje mi, že nezanechává lepkavý pocit, a navíc krásně kůži chladí. Díky tomu, ze obsahuje aloe vera, mám pocit, že pro svou kůži po slunění dělám maximum!

Známka jako ve škole: 1

 

Hydratační mléko po opalování Yves Rocher, 279 Kč (150 ml)

Yves Rocher mléko po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Péče o pleť po opalování je velice důležitá, a to především tehdy, pokud máte už zralou pleť. Tenhle krém je určen na obličej. Je to spíš taková emulze, která se do pleti velice rychle vstřebá. Nejenže zklidní opálenou pleť, ale také působí proti stárnutí. Pleť je po použití krásně vláčná a působí mladistvě a zdravě.


Známka jako ve škole: 1

Bioderma Photoderm – SOS po opalování, 311 Kč (125 ml)

Bioderma zklidňující mlha po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Po téhle značce sahám moc ráda a její sprej – vlastně jemná uklidňující mlha – mi vyhovuje. Díky dávkování pomocí spreje vydrží dlouho, nepoužijete ho najednou ani moc, ani málo a kůži skutečně zchladí. Nijak nevoní, za což má další plusové body.

Známka jako ve škole: 1

 

Reparační péče po opalování AVÈNE After Sun, 321 Kč (200 ml)

Avene mléko po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte na www.notino.cz


Krém se aplikuje pomocí praktické pumpičky. Má lehkou gelovou, na mě až moc, řídkou konzistenci, která pokožku po slunění příjemně zchladí a zklidní. Dobře se roztírá i vsakuje, ale po krátké době jsem pocítila, že mám kůži suchou a musím se natřít znovu. Oceňuji, že neštípe na obličeji.

Známka jako ve škole: 2

 

Zvláčňující olej po opalování BioAroma, 338 Kč (100 ml)

Bioaroma olej po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte na www.folly.cz

Tohle je láska na první pohled! Tedy spíš – jakmile jsem ho poprvé použila, byla jsem unesena nádhernou vůní. Mísí se tu olivový olej s olejem ze sladkých a hořkých mandlí. Milovnice bio produktů budou nadšené, vše obsažené v této lahvičce je čistě přírodní, bez konzervantů a není to testováno na zvířatech. Jediné, co mi přijde trochu nešikovné, je rozprašovač. Ten na mé lahvičce stříkal proudem, také se brzy omastí a prokluzuje. Pleť je ale po použití oleje nádherná!

Známka jako ve škole: 1

Mléko po opalování s aloe vera Weleda, 399 Kč (200 ml)

Weleda mléko po opalování
Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Obsahuje aloe vera a díky tomu pokožku po opalování krásně zchladí, zklidní a hydratuje. Mléko s touto léčivkou mi naprosto vyhovuje, a po opalování ho proto používám nejen na tělo, ale i na obličej, na který si jinak kupuju anti-age péči po opalování.

Známka jako ve škole: 1


Mléko po opalování Fair Squared se zeleným čajem, 539 Kč (150 ml)

Koupíte na www.countrylife.cz

Fair Squared mléko po opalování se zeleným čajem
Autor: archiv firem
Tady si trochu připlácíte za fair trade výrobek, ale proč ne - i když fare trade je tu ve skutečnosti jen zelený čaj? Je to lotion, připomíná pleťové mléko, takže na první dojem jsem se po jeho použití cítila trochu ulepená, což nemám rád
a, ale pokožce to nakonec bylo ku prospěchu. Také je třeba vyzkoušet, zda vám bude sedět jeho vůně.

Známka jako ve škole: 2

 

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...