Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec zacuchaným vlasům: Otestovaly jsme bezoplachové kondicionéry!

7. června 2018 | 06:00

Bezoplachové kondicionéry jsou skvělá věc. Jde o péči pro mokré i suché vlasy, která dokáže rozplést i ty největší uzlíky, udělat vlasy jemnější, a některé dokonce ochránit před teplem. Můžete zvolit buď spreje, nebo krémy. Které u nás vítězí?

Na vlastní vlasy jsme se v redakci přesvědčily, že bezoplachová péče téměř nikdy nezklame. Často se některé ženy bojí, že jejich vlasy zatíží. To se sice může stát, hlavně u těch, které nosí krátké vlasy, nicméně dlouhovlásky je uvítají s otevřenou náručí, protože není nic otravnějšího než náročné rozčesávání vlasů po umytí.

Dobře ale tyto produkty fungují i na nenamočené vlasy, pokud vás trápí suché konečky, krepatost nebo rozlítané vlasy. Bezoplachové krémy a kondicionéry dokážou vlasy uhladit, zkrotit a většinou i chránit proti teplu a UV záření. Který z nich je nejlepší? Podle našich známek asi všechny!

Sprej pro snadné rozčesání vlasů pro normální až jemné vlasy Mythic Oil, L´Oréal Professionnel, 273 Kč

K dostání v salonech L´Oréal Professionnel. Jejich seznam najdete na www.salon-expert.cz.

Překrásná intenzivní vůně byla první věc, která mě na bezoplachovém kondicionéru upoutala. Mé vlnité vlasy se rozčesávají těžko, i když použiji klasický kondicionér. Takže tento bezoplachový jsem používala jako doplněk ke klasickému a opravdu se vlasy rozčesávaly snáz. Bez klasického kondicionéru to ale nešlo. Pokud máte vlasy rovné, tak se určitě nemusíte ničeho bát. Vlasy nezatíží ani zbytečně nezmastí.

Známka jako ve škole: 2

 

Sprej pro snadné rozčesání vlasů pro normální až jemné vlasy, Mythic Oil, L´Oréal Professionnel, 273 Kč.
Autor: archiv firem

Objemový nesmývací kondicionér HairX, Oriflame, 169 Kč (150 ml)

Koupíte na https://cz.oriflame.com.

Od přírody mám silné, ale dost nepoddajné vlasy a tenhle kondicionér je dokáže trochu usměrnit. Získaly na objemu, ale přitom nebyly tolik rozlítané a neposlušné. Dobře se mi s nimi pracovalo a účes mi držel o něco lépe.

Známka jako ve škole: 1

Objemový nesmývací kondicionér HairX, Oriflame, 169 Kč (150 ml). Koupíte na https//cz.oriflame.cz.
Autor: archiv firem

Bezoplachová péče na vlasy Intensive Repair, Pantene, 89,90 Kč (150 ml)


Koupíte v síti drogerií.

Bezoplachové kondicionéry se mohou používat i na nenamočené vlasy. S tím jsem ale neměla moc dobré zkušenosti. Většinou po nich vlasy byly moc „mokré“ a zatížené. To se mi ale u Pantene nestalo. Vlasy přípravek uhladil, byly hebčí na dotek a více se leskly. Využívám ho tedy hlavně po ránu, když se mé vlasy nevyspaly úplně do růžova a jsou krepaté a suché.

Známka jako ve škole: 1

Bezoplachová péče na vlasy Intensive Repair, Pantene, 89,90 Kč (150 ml). Koupíte v síti drogerií.
Autor: archiv firem

Bezoplachový kondicionér Bonacure Color Freeze PH 4,5 BC, Schwarzkopf Professional, 199 Kč

Produkty této značky jsou k dostání pouze v salonech. Více informací najdete zde: http://www.schwarzkopf-professional.cz.

Pár bezoplachových kondicionérů jsem už vyzkoušela a většinou mě zklamaly, ale s touto značkou jsem byla celkem spokojená. Po uschnutí nemáte pocit, že máte ve vlasech něco navíc, nebyly slepené, naopak byly na dotyk jemné a hladké. Jediná vada na kráse byla vůně. Pro mě byla až moc sladká a „žvýkačková“.

Známka jako ve škole: 2

 

Bezoplachový kondicionér Bonacure Color Freeze PH 4,5 BC, Schwarzkopf Professional, 199 Kč
Autor: archiv firem
 

Regenerační bezoplachový kondicionér pro normální vlasy Hairmilk 7 Plus, Nivea, 110 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Tento sprej si mé odbarvené vlasy hodně oblíbily. Mívám je často suché, a tím pádem po umytí dost zacuchané. Pokud ale nechcete, abyste si hřebenem vlasy otrhala, je lepší do nich nastříkat tento produkt. Rozčesávání jde raz dva, navíc se pak vlasy méně krepatí, jsou lesklejší a nejsou tak suché, jako když si vlasy umyji jen šamponem a kondicionérem. Pro mě nepostradatelný pomocník!

Známka jako ve škole: 1

  

Regenerační bezoplachový kondicionér pro normální vlasy, Hairmilk 7 Plus, Nivea, 110 Kč
Autor: archiv firem

Bezoplachový pečující krém pro suché a lámavé vlasy Le Petit Olivier, 112 Kč (200 ml)

Koupíte na www.domdeco.cz.

Bezoplachové kondicionéry na mé suché, odbarvené vlasy prostě nefungují. Jsou na ně příliš slabé. To ale platí jen pro ty ve sprejích. Bezoplachový krém od Le Petit Olivier vlasy uhladí, zanechá je lehké a neroztřepené. Musím ale přiznat, že jsem ho použila do vlasů před vysoušením a před ním jsem ještě použila klasický kondicionér, jak jsem zvyklá. Každopádně pro suché vlasy je ideální. Pro přírodní, snadno se mastící vlasy bych se mu raději vyhnula. I na suché je ho ale potřeba jen troška a jen do délek. Snadno to s ním přeženete – a pak si můžete jít vlasy mýt znovu.

Známka jako ve škole: 2

 

 

Bezoplachový pečující krém pro suché a lámavé vlasy, Le Petite Olivier, 112 Kč (200 ml). Koupíte na www.domdeco.cz.
Autor: archiv firem

 

Krém pro barvené vlasy Elseve Color-Vive, 150 Kč (150 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Krémy nezatěžují vlasy tak jako například oleje, takže se hodí i na použití ráno, kdy potřebujete suchým konečkům dodat lesk. Krém se ihned vstřebá do vlasů a vůbec je neumastí a ani nezatíží. Navíc ochraňuje vlasy i proti UV záření, takže na léto je ideální společník. Také chrání vlasy před teplem, pokud používáte fén, kulmu nebo žehličku. Pro odbarvené blondýnky podle mě must-have produkt.

Známka jako ve škole: 1

 

Krém pro barvené vlasy, Elseve Color-Vive, 150 Kč (150 ml) Koupíte v síti drogerií.
Autor: archiv firem

Vlasový parfém a kondicionér Happy Happy Joy Joy, Lush, 425 Kč (100 ml)

Koupíte na http://cz.lush.com.

Tento kondicionér je dražší než ty, na které jsem zvyklá, ale slovní spojení „vlasový parfém“ nemá v popisu náhodou. Vlasy po něm totiž skutečně voní celý den! Můžete ho použít jako klasický kondicionér, ale mně se víc osvědčilo používat ho do vysušených vlasů – na závěrečné uhlazení, provonění a narovnání. Funguje dokonale a také ho spotřebujete mnohem, mnohem méně. Lahvička 100 ml takto bez problémů vydrží déle než 3 měsíce, a to za ty peníze stojí!

Známka jako ve škole: 1

Vlasový parfém a kondicionér Happy Happy Joy Joy, Lush, 425 Kč (100 ml). Koupíte na http://cz.lush.com.
Autor: archiv firem

Krém na vlasy Mythic Oil Universelle, L´Oréal Professionnel, 389 Kč

K dostání v salonech L´Oréal Professionnel. Jejich seznam najdete na www.salon-expert.cz.

Krém má univerzální využití: buď před mytím jako výživná „předmaska", kdy si pak umyjete vlasy tak, jak jste zvyklá, nebo jako bezoplachová péče do délek a konečků vlasů. Krém chrání vlasy před teplem, takže je zbytečně nezatěžujete fénem. Uhlazuje a vyživuje je díky arganovému a mandlovému oleji. A navíc naprosto úžasně voní. Kdyby to šlo, nejraději bych ho používala místo parfému!

Známka jako ve škole: 1 

 

Krém na vlasy Mythic Oil Universelle, L´Oréal professionnel, 389 Kč
Autor: archiv firem

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...