Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Testování tělových peelingů: Jsou dražší opravdu lepší?

17. května 2018 | 06:00

Které z nich kromě poskytnutí hebkosti dokážou pokožku i zpevnit? Vyplatí se za ně utrácet? Nebo vám pro hebkou pokožku stačí produkty z levnější kategorie? Vyzkoušely jsme v redakci!

Svěží tělový peeling Aroma Ritual, jahoda a rebarbora, Dermacol, 119 Kč (200 g)

Svěží tělový peeling Dermacol Aroma Ritual jahoda a rebarbora, 119 Kč (200 g). Seženete v drogériích nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Seženete v drogeriích nebo na www.dermacol.cz

Co vás hned ohromí, je jeho intenzivní vůně, která může být pro někoho trochu moc. Peeling obsahuje extrakt z jahod, který zvláčňuje pokožku, a rebarborové aroma, které má nastartovat tělo i mysl. Úplně nevím, jestli jsem se cítila nastartovaná, každopádně peeling je velmi jemný a pokožka po něm je krásně jemná. Takže svou úlohu splnil.

Známka jako ve škole: 2 

Vyhlazující sprchový peeling Lavera, 139 Kč (200 ml). Koupíte na www.organictime.cz.
Autor: archiv firem

Vyhlazující sprchový peeling Lavera, 139 Kč (200 ml)

Koupíte na www.organictime.cz.

U přírodní kosmetiky mě jako první často nadchne vůně a přesně tak to bylo i u vyhlazujícího sprchového peelingu od Lavery. Zelená káva spolu se zeleným čajem, hroznovým vínem a rozmarýnem vytvářejí svěží, energickou vůni – ideální na ranní sprchování, když se potřebujete probrat. Zrnka peelingu jsou šetrná a přitom dostatečně účinná a poradila si i s hrubší pokožkou na loktech, kolenou nebo palcích na nohou. Po osušení jsem měla pleť krásně jemnou a provoněnou.

Známka jako ve škole: 1  

 

Zjemňující cukrový peeling Lemongrass Ryor, 140 Kč (325 g)

Zjemňující cukrový peeling Lemongrass Ryor, 140 Kč (325 g). Koupíte v drogeriích nebo na www.eshop.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte v drogeriích nebo na www.eshop.ryor.cz.

Cukrový peeling s citronovou trávou příjemně voní a například po ránu mám vždycky pocit, že mě jeho vůně probere. Cukrové krystalky jsou trochu hrubší, takže pocit masáže a prokrvení je docela intenzivní, v každém případě příjemný. Obsah olejů z citronové trávy zanechává na pokožce příjemný film, který zůstává i po opláchnutí, takže není třeba pak pokožku něčím mazat.

Známka jako ve škole: 1 

 

Tělový peeling s levandulí a tea tree, Saloos, 142 Kč (140 ml)

Tělový peeling Levandule a Tea Tree, Saloos 142 Kč (140 ml). Koupíte na www.biooo.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.biooo.cz.

Skvělá kombinace! Levandule se solí a navrch tea tree olej jsou hodně osvěžující, oblíbila jsem si peeling hlavně na ranní sprchu. Pokožku skutečně vyhlazuje, aniž by ji dráždil, navíc je po jeho použití vláčná. Odpouštím ne úplně praktické balení a fakt, že někdy je potřeba peeling trochu zamíchat, protože olej se drží nahoře.

Známka jako ve škole : 1

 

Tělový peeling Swedish Spa, Oriflame, 199 Kč (150 ml)

Tělový peeling Swedish Spa, Oriflame, 199 Kč (150 ml). Koupíte na https://cz.oriflame.com.
Autor: archiv firem

Koupíte na https://cz.oriflame.com.

Již při otevření na mě dýchla zvláštní vůně, na kterou se ale dá zvyknout. Nemile mě překvapily vlastnosti peelingu při nanášení. Když se smíchal s vodou, utvářel hrudky, které se až s krouživými pohyby začaly vytrácet. Po úplném omytí se na pokožce drží mastný film, který je zpočátku opravdu nepříjemný. Až postupně se vstřebá a pokožka je krásně hebká. Důvodem je ale hydratační péče, která je do peelingu přidaná, a můžu potvrdit, že je opravdu intenzivní.

Známka jako ve škole: 2 

 

Tělový peeling se solí a olejem z levandule Sefiros, 219 Kč (300 ml)

Tělový peeling se solí a olejem Levandule, Sefiros, 219 Kč (300 ml). Koupíte na www.vivantis.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivantis.cz.

Tělový peeling značky Sefiros je balada pro vaše tělo. Je velice jemný, pokožku vyhlazuje a díky oleji z levandule je pokožka krásně hydratovaná a vy už po peelingu nemusíte používat žádný krém. Navíc nádherně voní! Pro mě rozhodně jeden z nejlepších peelingů, které jsem vyzkoušela!

Známka jako ve škole: 1 

 

Březový sprchový peeling Weleda, 209 Kč (150 ml). Seženete na www.weleda.cz.

Autor: archiv firem Březový sprchový peeling Weleda, 219 Kč (150 ml)

Koupíte na www.weleda.cz.

Vynikající, poměrně jemný sprchový peeling, který se hodí k častému použití. Ačkoli je březový, voní po citrusech, což nemusí každému vyhovovat, ale mně je to vyloženě příjemné. Navíc je to přírodní kosmetika. Za tu cenu určitě stojí.

Známka jako ve škole: 1

Tělové peelingové želé Happy Harmony, Marionnaud, 229 Kč (150 ml) 

Tělové peelingové želé, Happy Harmony,Marionnaud, 229 Kč (150 ml). Koupíte na www.marionnaud.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.marionnaud.cz.

Jde o želé – přesně tak, jak říká název. Díky gelové konzistenci se snadno aplikuje a dobře roztírá. Opravdu příjemně a svěže ovocně voní po limetách. Pokožka je po použití rozzářenější a hebká. I když peeling na pohled působí hrubě, především kvůli drobným černým semínkům z kiwi, je k pokožce podstatně jemnější než jiné peelingy.

Známka jako ve škole: 2  

Regenerační tělový peeling Payot, 273 Kč (200 ml)

Regenerační tělový peeling Payot, 273 Kč (200 ml). Koupíte na www.parfemy-elnino.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.parfemy-elnino.cz. 

U peelingů je pro mě naprostou prioritou, aby abrazivní částečky nebyly plastové, což tento od Payot splňuje, protože je na cukrovém základu, takže se během masáže pokožky rozpustí. Umělé částečky jsou totiž zbytečnou zátěží pro životní prostředí.

Obsahuje také oleje, díky kterým pokožka není po peelingu vysušená, což je další plus. Navíc skvěle voní po jasmínu a tuto květinovou vůni z pokožky cítíte ještě dlouho. Jednoduchý design produktu je pak už jenom příjemnou tečkou, stejně jako jeho cena.

Známka jako ve škole: 1

Tuhý tělový kondicionér Scrubee, Lush, 295 Kč

Tuhý tělový kondicionér Scrubee, 295 Kč. Koupíte na https://cz.lush.com nebo v kamenných prodejnách.
Autor: archiv firem
Koupíte na https://cz.lush.com nebo v kamenných prodejnách.

Tahle roztomilá včelka je vlastně něco mezi peelingem a tělovým olejem do sprchy. Mleté mandle pokožku zbaví odumřelých buněk a kakaové a bambucké máslo ji nádherně promastí a hydratují. Co je největší bonus? Včelka dokonale voní po medu a vůně na kůži vydrží ještě několik hodin poté, co jste vyšla z koupelny. To musíte mít!


Známka jako ve škole: 1 

Kokosový peeling s gardénií Nobilis Tilia, 319 Kč (50 ml)

Kokosový peeling s gardénií, Nobilis Tilia, 319 kč (50 ml).
Autor: archiv firem
Koupíte na https://eshop.nobilis.cz.

Peeling obsahuje velká zrnka cukru, která jsou dost hrubá. Nejdřív mi to přišlo až moc, ale nakonec jsem byla mile překvapena, jak skvěle zafungoval. Zkusila jsem ho i na pleť, a přestože ji mám citlivou, tak mi hrubá zrnka nevadila. Musím uznat, že takhle hebkou pokožku jsem dlouho neměla – větší zrnka tedy mají něco do sebe! Plusem je ještě krásná  vůně.

Známka jako ve škole: 1- 

Tělové peelingové máslo Tickle-me, Pulp de vie, 329 Kč (125 ml). Koupíte na www.countrylife.cz.

Autor: archiv firem Tělové peelingové máslo Tickle-me, Pulpe De Vie, 329 Kč (125 ml)

Koupíte na www.countrylife.cz. 

V první řadě oceňuji balení v tubě, které je velmi praktické a dá se vzít i na dovolenou. Peeling nádherně voní, práce je s ním snadná a pleť je po něm krásně hladká. Snadno se smývá a nezanechává žádné stopy ani mastný film – prostě ideální!

Známka jako ve škole: 1 

Tělový peeling s kokosem Fair Squared, 340 Kč (250 ml)

Tělový peeling s kokosem, Fair Squared, 340 Kč (250 ml). Koupíte na www.countrylife.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.countrylife.cz.

Peeling deklaruje, že se skládá z přírodních ingrediencí, a to je na něm velmi sympatické. Samozřejmě jak už to tak bývá, za kvalitu zaplatíte. Čtvrt litru vás vyjde na 340 korun, což je jediné minus. Mě na produktu nejvíce zaujalo, že krásně voní, kokos je po jasmínu jednoznačně má nejoblíbenější vůně. Balení je praktické, peeling je velmi příjemný, nedráždí pokožku, a navíc ji hydratuje. Já jsem sice potom ještě musela použít i tělové mléko, ale to mě u mé citlivé pokožky nepřekvapuje.

Známka jako ve škole: 2

 

Peeling s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou Manufaktura, 329 Kč

Manufaktura Peeling s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou, 329 Kč. Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v prodejnách Manufaktura.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v prodejnách Manufaktura.

Peeling od Manufaktury má pro mě ideální složení: sůl a rostlinný olej, v tomto případě z mandle a meruňky a s výtažkem z meduňky. Tahle kombinace jemně voní. Zrníčka soli jsou dostatečně velká, aby měla nějaký účinek, zároveň se dobře rozpustí, takže ve vaně neškrábou a nepíchají. Balení je praktické, peeling se z něj dobře nabírá, jen je potřeba ho před každým použitím trochu promíchat. I tak mi ale pokaždé ke konci dochází olej a přebývá soli. Za to to malé minus.

Známka jako ve škole: 1- 

Tělový kávový peeling Kokosový olej, Vivaco, 369 Kč (200 g). Koupíte na www.vivaco.cz.

Autor: archiv firem Tělový kávový peeling s kokosovým olejem Vivaco, 369 Kč (200 g)

Koupíte na www.vivaco.cz.

Nejlepší peeling a jiný už nechci! Je to hlavně pro jeho nádhernou vůni a to, co dokáže s kůží – vypadá na pohled lépe, je nádherně vyživená díky kokosovému oleji a zrníčka soli a kávy dokonale odstraní všechny odumřelé kožní buňky. Někomu by mohlo vadit, že si nadělá nepořádek ve vaně, mně to ale nevadí, voda si s tím poradí. Taky mi vyhovuje to, že díky kokosovému oleji nemusím po sprchování použít tělové mléko.

Známka jako ve škole: 1*  

Tělový peeling s manukovým medem Bean Body, 422 Kč (220 g)

Tělový peeling Manukový med, Bean Body, 422 Kč (220 g). Koupíte na www.domdeco.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.domdeco.cz.

Pokud stejně jako já milujete kávu ve všech podobách, je pro vás tenhle tělový peeling tím pravým. Pokožka je po použití nádherně hebká a jemná a po čerstvě mleté kávě příjemně voní ještě druhý den. Oceňuji praktické balení v uzavíratelném sáčku.

Peeling je totiž dost sypký, takže doporučuji si před nanášením pokožku dobře navlhčit a aplikovat ho vždy po troškách, aby zbytečně neskončil spláchnutý v odpadu. Někomu může vadit, že pokožku trochu zabarví. Počítejte také s tím, že budete muset uklízet zašpiněný sprchový kout nebo vanu. Proto dávám nižší známku!

Známka jako ve škole: 2

 

Karobový scrub s levandulí BioAroma, 425 Kč (300 ml)

BioAroma carobový scrub s levandulí, 425 Kč (300 ml). Seženete na www.bioaromakosmetika.cz
Autor: archiv firem

Seženete na www.bioaromakosmetika.cz.

Peeling je v nádherné skleněné dóze, což naláká hned na první pohled. Dostanete k němu i dřevěnou lžičku, aby se mohla hmota promíchávat, trochu se usazuje na dně. Peeling je příjemný, jelikož je prováděn karobovými zrníčky, která nejsou moc tvrdá. Obsahuje také výtažky z levandule, ale přes karob není moc cítit. Krásně vyhlazuje, ale nezanechává pokožku mastnou, je dobré se po peelingu namazat.

Známka jako ve škole: 1

 

Cukrový tělový peeling s medovými výtažky Panier Des Sens, 431 Kč (240 g)

Cukrový tělový peeling s medovými výtažky, Panier des sens, 431 Kč (240 g). Koupíte na www.domdeco.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.domdeco.cz.

Jedná se o přírodní peeling, který mě nadchl svou jemnou medovou vůní. Cukrové krystalky jsou hodně drobné, takže se hodí spíše k ošetření obličeje než na tělo, kde bych uvítala peeling hrubší. Nicméně po použití byla kůže hladká. Výborný by tedy byl i jako pleťový peeling, a to i pro citlivou pokožku.

Známka jako ve škole: 2  

Krémový tělový peeling Dao Body Scrub, Rituals, 530 Kč (325 ml)

Krémový tělový peeling Dao Body Scrub, Rituals, 530 Kč (325 ml). Koupíte na www.rituals.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.rituals.cz.

Krémový tělový peeling Dao mě překvapil jemnou vůní i konzistencí. Jemné bambusové částečky se ukrývají ve vyživujícím krému, takže se nemusíte bát ho použít i na tak citlivá místa, jako jsou krk nebo dekolt. Na obličej ho ale přece jen nedávejte. Díky jeho jemnosti ho můžete používat častěji než hrubší peeling, a protože není například na bázi soli, tak vás nebude štípat. Pokožku krásně provoní exotickým lotosem.

Známka jako ve škole: 1  

 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...