Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Testování očních stínů: Které drží celý den a které rozhodně nekupovat?

19. dubna 2018 | 06:00

Krémové, sypké, tekuté nebo pudrové? Matné, třpytivé nebo perleťové? Vyzkoušely jsme všechny a našly jsme favority, které už z kosmetické taštičky nedáme. Které to jsou?

Parametrem číslo jedna je samozřejmě výdrž stínů, tedy to, zda nebudou po hodině zalezlé v záhybech víčka. Záleží na složení stínů, ale také na tom, jak moc se vám oční víčka mastí. Čím více, tím hůř stíny drží. Podpořit to můžete bází pod oční stíny, kterou seženete snad u všech kosmetických značek. 

V redakci jsme otestovaly jak paletky, tak i kompaktní, krémové nebo sypké minerální stíny. Které jsou nejlepší?

Oční stíny Silk & Pearl, odstín 050, trend IT UP, 99 Kč. Koupíte v síti drogérií DM.

Autor: archiv firem Oční stíny Silk & Pearl, odstín 050, Trend It Up, 99 Kč

Koupíte v síti drogerií dm.

Odstín číslo 50 je křiklavě fialový, na první pohled bych po něm nesáhla. Když ho nanesete prstem na víčko, je o poznání světlejší, což je podle mě jen dobře. K zeleným očím lehce fialková nádherně seděla. Stíny jsou trochu perleťové a na dotek hedvábné – tak, jak je napsáno už i v názvu. Co se týče výdrže, není nijak závratná, ale vzhledem k ceně dobrý výkon! Nevyhovuje mi balení. V okrajích se stíny drolí, a to jsem je použila párkrát.

Známka jako ve škole: 2 

Mono oční stíny Dermacol, 119 Kč. Koupíte v drogériích nebo na www.dermacol.cz.

Autor: archiv firem Mono oční stíny Dermacol, 119 Kč

Koupíte v drogeriích nebo na www.dermacol.cz

Tyto stíny patří k mým oblíbeným, a to také kvůli tomu, že mají v balení oboustranný aplikátor, takže je člověk může mít stále při ruce v kabelce, bez nutnosti nosit celou kosmetickou taštičku. Snadno se nanášejí a dobře se roztírají. Jsou dobře pigmentované, takže dokonale kryjí a dobře se s nimi stínuje. Na očích vydrží dlouho, nedrolí se ani nerozmazávají. Oceňuji, že nezalézají do drobných vrásek a záhybů pleti. 

Známka jako ve škole: 1

 

Krémové oční stíny Artist, Avon, odstín Infinite Teal, 159 Kč

Krémové oční stíny Artist, Avon, 159 Kč. Koupíte na www.avon.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Ke krémovým stínům jsem měla vždy odpor. Myslela jsem si, že budou hrozně výrazné, budou se špatně nanášet a nevydrží. Tyhle od Avonu jsem zkoušela ve velmi křiklavém odstínu. Pokud ale nanesete prstem jen jednu vrstvu, jde jen o lehký nádech barvy. Klidně bych sáhla i po jiném odstínu, protože tento je na mě přece jen trochu extravagantní. Co se týče výdrže, je nepřekonatelná.


Známka jako ve škole: 1

 

 

Minerální oční stíny Annabelle, odstín chocolate, 181 Kč. Koupíte na www.eshopannabelle.com.

Autor: archiv firem Minerální oční stíny Annabelle, odstín Chocolate, 181 Kč

Koupíte na www.eshopannabelle.com

Láska na první pohled. Stíny jsou do hněda a na víčku vytvoří sametovou vrstvu, která není tolik pigmentovaná. Ale mně to naprosto vyhovuje. Když chcete víc intenzity, prostě přidáváte další vrstvy. Nepraktické je ale balení. Stíny jsou sypké a při aplikaci mi často padají všude možně. I přesto je ráda používám, protože miluju ten odstín. Na obrázku vypadá do fialova, ale je opravdu hnědý jako čokoláda.

Známka jako ve škole: 2

Třpytivé oční stíny Quatro, Lavera, odstín indiánský sen, 199 Kč. Koupíte na www.organictime.cz.

Autor: archiv firem Třpytivé oční stíny Quatro, Lavera, odstín Indiánský sen, 199 Kč

Koupíte na www.organictime.cz.

Stručně řečeno: trochu moc lesku a málo pigmentace. Když si je nanesu, moc se třpytí, což sice do hodiny dvou pomine, ale zároveň zmizí i barva, takže mám nude look, o jaký jsem nestála. Škoda, Laveru mám jinak ráda coby přírodní kosmetiku.

Známka jako ve škole: 3-

Paletka očních stínů The ONE, Oriflame, 199 Kč. Koupíte na https://cz.oriflame.com.
Autor: archiv firem

Paletka očních stínů The One, Oriflame, 199 Kč

Koupíte na https://cz.oriflame.com.

Můj nový oblíbenec mezi stíny. Dříve jsem stíny Oriflame neměla moc ráda, protože pigmentace nebyla nejlepší, ale tyhle jsou moc fajn. Osm odstínů je možná zbytečně moc, vystačila bych si se čtyřmi, každopádně mě baví i díky tomu, že obsahují návody na různé kombinace.

Známka jako ve škole: 1 

 

Oční stíny Little Round Pot Eyeshadow, Bourjois, odstín 02 Générose, 269 Kč

Oční stíny Little Round Pot Eyeshadow, Bourjois, odstín 02 Générose, 269 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Stíny používám denně, takže je pro mě důležité, aby dlouho vydržely. Tyto stíny to rozhodně splňují, ale jsou světlé a nenápadné. Pokud chcete, aby působily výrazněji, je třeba nanést alespoň tři vrstvy. Jinak se vám víčka budou jen nenápadně třpytit. Oceňuji také malé praktické balení se zrcátkem. Takže stíny můžete nanášet i jen prsty.

Známka jako ve škole: 2

Test korektorů na pleť: Který zakryje kruhy pod očima i pupínky?

Test korektorů na pleť: Který zakryje kruhy pod očima i pupínky?


Krémové oční stíny Yves Rocher, odstín 10 Bronze, 285 Kč. Koupíte na www.yves-rocher.cz.

Autor: archiv firem Krémové oční stíny Yves Rocher, odstín 10 Bronze, 285 Kč

Koupíte na www.yves-rocher.cz.

Odstín si říká Bronze, na první pohled vypadá do zelena, a když stíny nanesete, jsou spíš stříbrné. Jsou hodně třpytivé, tekuté, ale netečou, jsou spíš jakoby našlehané a nanášejí se měkkým aplikátorem – stejně jako lesk na rty. Mají voděodolné složení a pravda je, že drží celý den. Pokud sháníte rozjasňující dlouhodržící stíny, tohle jsou ony.

Známka jako ve škole: 1

Matné stíny Alcina, odstín Peach, 289 Kč

Matné stíny Alcina, odstín Peach, 289 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.a-cosmetics.cz.

Pokud jste zelenoočka, tyhle stíny potřebujete. Žádný jiný odstín nedokázal tak podtrhnout mé oči jako tahle oranžovorůžová. Jsou matné, sametové, ne tolik pigmentované, ale aspoň vypadají přirozeně a vydrží skoro celý den. Jen si za ně připlatíte.

Známka jako ve škole: 1


Paletka stínů Burgundy Bar, Maybelline, 349 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Odstíny v paletce najdete od barvy burgundy až po zlatavou. Všechny jsou třpytivé kromě dvou odstínů – světle a tmavě hnědé matné. Některé z těch třpytivých mají odlesky do duhova, prostě krása. Oblíbila jsem si nejvíc tu fialovočervenou (dolní řada, předposlední vpravo), ta není příliš pigmentovaná, ale to se mi líbí. Škoda jen, že nevydrží celý den. Po pár hodinách se stíny usazují v záhybech oka.

Známka jako ve škole: 3

 

Paletka stínů Burgundy Bar, Maybelline, 349 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Paletka stínů La Palette Nude, L´Oréal Paris, varianta Rose, 412 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Perfektní paletka, pokud hledáte stíny do růžova a na denní nošení. Většina stínů je matných, jen pár je lehce perleťových. Najdete v ní i tmavší odstíny pro vystínování, takže ji užijete klidně i k večernímu líčení. A opravdu drží celý den, žádné zalézání do záhybů! Nejlepší odstín je ten třetí zleva!

Známka jako ve škole: 1

 

Paletka stínů la Palette Nude, L´Oréal Paris, varianta Rose, 412 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem

Dlouhotrvající oční stíny s perleťovým leskem Ombre Iridescente, Clarins, odstín č. 06 Silver Green, 630 Kč

Dlouhotrvající oční stíny s perleťovým leskem Ombre Iridescente, Clarins, 630 Kč Koupíte na www.douglas.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.douglas.cz.

Krémové oční stíny od Clarins používám už víc než tři roky, a to právě tento odstín. Nanáším je prstem, krém je tvrdý skoro jako křída, takže se nemusíte bát do něj sáhnout. Přes den do práce si dám jen slabší vrstvičku, protože stíny jsou hodně perleťové, a večer do společnosti trošku přitlačím, aby byla barva sytá a výrazná. Dá se s nimi krásně pracovat a skoro vůbec z kelímku nemizí. Nedávejte si pod ně na víčko make-up, spíš jen podkladovou bázi, pokud ji používáte. Jinak se vám bude tvořit taková ta dobře známá a ošklivá čárka z nánosu stínů. Barva se sice nazývá Silver Green, což je stříbrnozelená, ale mně přijde opravdu spíš stříbrnošedivá.

Známka jako ve škole: 1

 

 

 

 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...