Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Testování krémů proti vráskám: Fungují jen ty drahé?

29. března 2018 | 06:00

Hledání toho nejlepšího krému, který by vyhladil pleť a vrátil čas o pár vrásek zpět, nikdy neskončí. V redakci jsme vyzkoušely přírodní, klasické, levné i ty drahé. Stojí dražší péče za to? Nebo stačí levný přírodní krém? Otestovaly jsme jejich texturu, vůni, to, jestli se dobře vstřebávají a jestli vážně dokážou vrásky vyzmizíkovat!

Asijská mumiomast, Dr. Dudek, 72 Kč (30 ml). Koupíte v síti lékáren, více informací najdete na www.dr-dudek.cz.

Autor: archiv firem Asijská mumiomast Dr. Dudek, 72 Kč (30 ml) 

Koupíte v síti lékáren, více informací najdete na www.dr-dudek.cz.

Poněkud kontroverzní krém, který možná nebudete milovat hned na první dobrou, ale až na druhou dobu. Na tu první vás totiž zaujme ne úplně příjemná vůně. Souvisí jednak se specifickou vůní mumia, jednak s vůní vepřového sádla, do kterého jsou účinné látky vmíchány. Zase si ale můžete být jistá, že zde se chemii v nejvyšší možné míře vyhnete. A věřte nebo nevěřte, vrásky opravdu vyhladí.

Známka jako ve škole: 1 

Denní pleťový krém Energy Balea Q10, 79,90 Kč (50 ml). Koupíte v síti drogérií DM.

Autor: archiv firem Denní pleťový krém Energy Balea Q10, 79,90 Kč (50 ml) 

Koupíte v síti drogerií dm. 

Konzistence je příjemná, hezky se roztírá, dobře se vpíjí. Pleť je viditelně hydratovaná, pružnější, prozářená, působí svěže celý den. Jako běžný denní krém na smíšenou pleť, kterou mám, ho určitě doporučuji. Žádné velké omlazení jsem ale nezaznamenala. Bonusem je však krásná ovocná vůně.

Známka jako ve škole: 2-  

Krém proti vráskám Beauty Elixir, Astrid, 119,90 Kč

Krém proti vráskám Beauty Elixir, Astrid; 119,90 Kč. Koupíte v síti drogérií.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Krém nádherně voní a dobře se vstřebává, na pleti je tedy moc příjemný. Líbí se mi také to, že je to česká značka našich babiček, ale může konkurovat i dražším značkám. Po delším používání jsem měla pocit, že pleť je vypnutější. Samozřejmě okolí by to možná nepoznalo, ale já byla spokojená. Díky olejům skvěle pleť hydratuje, takže ani po odlíčení jsem neměla pocit, že je pleť napnutá.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační denní krém proti vráskám 30+, Nivea, 180 Kč (50 ml) 

Hydratační denní krém proti vráskám 30+, Nivea; 180 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Tento krém značky Nivea bych doporučila těm, které vrásky ještě tolik netrápí, spíš jim chtějí předejít. Skvěle pleť hydratuje a udržuje ji vyživenou. Příjemně voní a dobře se roztírá. Poměr kvality a ceny je skvělý, ale na opravdu hluboké vrásky už vám stačit nebude, což se dá čekat, když je krém určený pro ženy okolo třicítky.

Známka jako ve škole: 2 

 

Intenzivní denní krém s omlazujícím ůčinkem, Nutra Effects Ageless Advanced SPF 20, Avon; 290 Kč. Koupíte na www.avon.cz.

Autor: archiv firem Intenzivní denní krém s omlazujícím účinkem Nutra Effects Ageless Advanced SPF 20, Avon, 290 Kč  

Koupíte na www.avon.cz.

Krém má příjemnou texturu, není ani hustý, ani příliš vodnatý. Dobře se roztírá a po aplikaci se poměrně rychle vpíjí. Pleť je po vstřebání hladká a určitě vypadá lépe. Sušší pokožku na tvářích ale příliš nevyživil. Nevyhovuje mi ani poměrně těžký skleněný obal. Ženy s citlivou pokožkou ale určitě ocení, že by měl být hypoalergenní, neobsahuje barviva ani parabeny. Má téměř neznatelnou vůni, která rychle vyprchá. Plusem je SPF 20.

Známka jako ve škole: 3  

Intenzivní omlazující krém Anew Ultimate Supreme, Avon; 290 Kč (50 ml). Koupíte na www.avon.cz.

Autor: archiv firem Intenzivní omlazující krém Anew Ultimate Supreme, Avon, 290 Kč (50 ml)

Koupíte na www.avon.cz. 

Tento krém obsahuje výtažky z černých perel a působí na buňky zevnitř, kde je opravuje, pokud jsou narušené, a obnovuje pevnost pleti. Má krásně krémovou konzistenci a zanechává na pleti takový příjemný filtr. Když se večer namažu před spaním tímhle zázrakem, přijde mi, že ráno jsem méně pomuchlaná.

Známka jako ve škole: 1 

Denní krém Time Coat, Dermacol, 299 Kč (50 ml)

Denní krém Time Coat, Dermacol; 299 Kč (50 ml). Koupíte v síti drogérií nebo na www.dermacol.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz.

U krému jsem už předem ocenila, že je bez silikonů a že obsahuje ochranu před slunečním zářením. Potěšilo mě, že se krém dobře roztírá a hned vstřebává. Slibuje, že opticky zredukuje a vyhladí drobné vrásky a pomáhá bojovat proti ochabování kůže. Jsem v tom trochu skeptická, proto jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Musím říct, že zhruba po měsíci používání jsem měla pocit, že mám pružnější a hladší pokožku. Těžko se to měří, jedná se spíše o subjektivní pocit. Možná můj dobrý pocit z krému ovlivnil i fakt, že krém pěkně voní, je luxusně zabalený a běžně si kupuji levnější produkty, proto jsem najednou měla pocit, že si dopřávám něco lepšího. A už to samo o sobě způsobilo, že jsem vnímala pozitivní změnu.

Známka jako ve škole: 1 

Hydratační krém Q10 s bio jojobou, bio aloe vera a koenzymem Q10 Lavera, 325 Kč (50 ml) 

Hydratační krém Q10 s BIO jojobou, BIO aloe vera a koenzymem Q10, Lavera; 325 Kč (50 ml). Koupíte na www.organictime.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz.

Lavera je krém, ke kterému utíkám vždy, když se na mé pleti děje něco nekalého. Obvykle mi pomůže překonat období různých pupínků a pravděpodobně i různé alergie na kosmetiku. Co se týče působení na vrásky, některé jiné krémy to umí lépe. Možná právě díky těm látkám, které se mé kůži ne vždy líbí.

Známka jako ve škole: 1- 

Antistres lifting krém For Life & Madaga, 444 Kč (50 ml) 

Antistress lifting krém For Life Madaga, 444 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com
Autor: archiv firem
Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Krém je určen přímo pro zralou pleť a té mé vyhovoval opravdu dokonale. Skvěle hydratoval, vůbec mě nepálil, skoro vůbec nevoněl, což mám ráda, a navíc má velmi příjemné dávkování, protože má pumpičku. To mi vyhovuje. O to více mě překvapilo, jak brzy došel.

Známka jako ve škole: 1 

 

Intenzivní péče proti vráskám Sérum végetal, Yves Rocher; 559 Kč (50 ml)

Autor: archiv firem Intenzivní péče proti vráskám Sérum Végétal, Yves Rocher, 559 Kč (50 ml) 

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných obchodech.

Krém je lehký, nemastný a pleť hydratuje tak akorát, aby vypadala svěže. Jelikož se jedná o péči o pleť 30+, je to lehčí forma boje proti vráskám. Nicméně při delším používání jsem z krému a své pleti měla skvělý pocit!

Známka jako ve škole: 1 

Remodelační denní krém pro suchou pleť Volume-Filler, Eucerin, 649 Kč (50 ml)

Remodelační denní krém pro suchou pleť Volume-Filler, Eucerin; 649 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem
Koupíte v síti lékáren.

Tuhle značku mám ráda a krém přesně naplnil mé očekávání. Cena se může zdát vyšší, ale není zase tak přehnaná, poměr cena/výkon hodnotím velice dobře. Lehký, příjemný, neparfemovaný, účinný. Škoda jen, že denní krém není balený stejně jako séra téhle značky. Skleněné lahvičce s pumpičkou bych dala přednost před klasickým kelímkem. Jak kvůli dávkování, tak kvůli znečištění krému, za to dávám půl stupně dolů.

Známka jako ve škole: 1-  

Denní krém pro normální až smíšenou pleť Hyaluron Filler, Eucerin; 649 Kč (50ml). Koupíte v síti lékáren.

Autor: archiv firem Denní krém pro normální až smíšenou pleť Hyaluron Filler, Eucerin, 649 Kč (50 ml)

Koupíte v síti lékáren.  

Krém od Eucerinu patří mezi stálice na trhu krémů proti vráskám. Má jemnou, téměř neutrální vůni. Dobře se roztírá a rychle vstřebává. Nedráždí pleť a vyživuje ji, takže se jí vrací pružnost a hebkost, nechává hrozně příjemný pocit na kůži. A byla jsem nadšená z obalu s pumpičkou. Skvěle dávkuje a je hygienický.

Známka jako ve škole: 1

Denní vyhlazující krém proti vráskám SPF 15 NovAge Ecollagen, Oriflame; 699 Kč (50 ml). Koupíte na http://cz.oriflame.com.

Autor: archiv firem Denní vyhlazující krém proti vráskám SPF 15 NovAge Ecollagen, Oriflame, 699 Kč (50 ml) 

Koupíte na http://cz.oriflame.com.

Velmi příjemný krém, který má hutnější konzistenci, ale dobře se roztírá a nezanechává pleť mastnou. Obsahuje peptidy, látky, které by měly být v boji proti vráskám velmi účinné. Já však ještě u žádného krému nezaznamenala, že by mi vrásky úplně vyzmizíkoval. Uznávám ale, že pleť po používání tohoto krému působila svěže.  

Známka jako ve škole: 1 

 

Denní omlazující péče Elixir Jeunesse, Yves Rocher; 749 Kč (50 ml)

Autor: archiv firem Denní omlazující péče Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 749 Kč (50 ml) 

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v kamenných obchodech.

Řada od Yves Rocher Elixir Jeunesse je určená k péči o pleť od 25 let, což znamená, že je anti-aging, ale kombinuje výživu, hydrataci a detox pleti. Vyzkoušela jsem jak krémy, tak i sérum a pocity jsou naprosto odpovídající. Noční i denní krém jsou velmi lehké, nezanechávají na pokožce žádný film, okamžitě se vstřebají a jediné, co cítíte, je jemná, hebká pleť.

Protože je prevencí před vráskami, neočekávejte, že vám zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Na to řada ani není určená. Opravdu jsem po jejím používání cítila, že je pleť "šťavnatá". Co oceňuji, je pouze lehká, květinová parfemace a také to, že po nanesení na obličej nepálí ani pokožku nijak nedráždí. Značka Yves Rocher se poslední dobou ve složení svých výrobků velmi zlepšila a i tyto krémy mají 93 procent složek přírodního původu, což velmi oceňuji. Pokud je vám do 35 let, věřím, že budete nadšená jako já.

Známka jako ve škole:1 

Bioaktivní omlazující krém Nobilis Tilia, 794 Kč (50 ml). Koupíte na eshop.nobilis.cz.

Autor: archiv firem Bioaktivní omlazující krém Nobilis Tilia, 794 Kč (50 ml)

Koupíte na eshop.nobilis.cz.

S produkty této české značky mám jen ty nejlepší zkušenosti. A nezklamal ani tento krém. Přestože obsahuje velké množství olejů, nezanechává na pleti mastný film. Má lehkou konzistenci, rychle se vstřebává, příjemně nevtíravě voní. Pleť je po použití krásně hebká, projasněná, viditelně vyživená a vypnutá. Přesto ale necítíte takové to nepříjemné pnutí, jako tomu u některých omlazujících krémů bývá. Po delším používání jsem zaznamenala, že drobné vrásky zmizely úplně, ty hlubší jsou méně znatelné. Oceňuji také, že zákazník má možnost zvolit i větší plastové balení s pumpičkou, stále totiž někde hledám špachtličky, kterými bych krém mohla z kelímku nabrat.

Známka jako ve škole: 1  

Remodelling Cream Biological, For Life Madaga, 799 Kč (50 ml. Koupíte na www.forlifemadaga.com)

Autor: archiv firem Remodelling Cream Biological, For Life a Madaga, 799 Kč (50 ml) 

Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Tuhle značku jsem neznala, a tak jsem na ni byla zvědavá. Výrobce slibuje účinek především zároveň s remodelační masáží, kterou popisuje na svém webu, to mi přijde zbytečně složité, ne vždy na to je čas. Výrazný anti-age efekt jsem nepozorovala, ale krém je příjemný a pleť vyživuje velice dobře, aniž by zanechával na obličeji mastnotu. Balení je dobré, ale plastová pumpička v kovovém lesku vypadá zbytečně lacině.

Známka jako ve škole: 2- 

Rich Anti-Age krém Alcina, 1000 Kč (50 ml)

Autor: archiv firem Rich anti-age krém Alcina, 1000 Kč (50 ml) 

V mém věku už na cenu krémů moc nekoukám, důležité pro mě je, aby fungovaly. A tenhle krém proti vráskám funguje! Je skvělý z několika důvodů – ošetří vrásky, hydratuje suchou pokožku a dodá jí pružnost. Kyselina hyaluronová, kterou obsahuje, vyplní drobné vrásky a dodá pleti svěží vzhled. Při dlouhodobém používání vrásky skutečně redukuje, takže se vyplatí vydržet. Je mastnější, ale hned se vstřebá, pokožka na krém nereaguje žádnou alergií a krém vydrží dlouho, protože stačí skutečně minimální množství.

Známka jako ve škole: 1-  

My Secret 24k Gold Cream, For Life Madaga, 1995 Kč (50 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com

Autor: archiv firem My Secret 24k Gold Cream, For Life a Madaga, 1995 Kč (50 ml) 

Koupíte na www.forlifemadaga.com. 

V tomhle krému je skoro tolik zlata jako v pirátské truhle. Ne, dělám si legraci, ale opravdu obsahuje totiž mikropráškové i koloidní zlato. Vedle toho taky spoustu dalších úžasných věcí: jak rostlinné kmenové buňky, tak kolagen, kaviár nebo kyselinu hyaluronovou. Má také velmi působivé balení. Když se s ním namažete, tak úplně cítíte, jak na vás všechny tyhle delikatesy působí. Pleť je po použití opravdu krásně vláčná a vypadá mladší. 

Známka jako ve škole: 1 

Detoxikační a obnovující noční krém Noctuelle, Sothys, 2100 Kč (50 ml)

Detoxikační a obnovující noční krém Noctuelle, Sothys; 2100 Kč (50 ml). Koupíte na www.sothys.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.sothys.cz. 

Noční detoxikační krém proti stárnutí od Sothys má příjemnou vůni, pro tuhle značku typickou. Má lehkou texturu, ale po nanesení jsem měla pocit, že mám na obličeji jemnou vrstvičku, což mám večer velmi ráda. Mám pak pocit, že to opravdu funguje. A opravdu, ráno byl obličej hladký, vyhlazený a rozzářený. 

Známka jako ve škole: 1 

 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...