Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Testování pudrů: Je lepší transparentní, nebo klasický?

  • ...
    27. září 2023 | 06:00

    Matná a sametová pleť je vždy zásluhou pudrů. V jejich nepřeberném množství a názvech je obtížné se vyznat, ale s našimi recenzemi to půjde rozhodně lépe! Otestovaly jsme v redakci kompaktní a transparentní, jaký si vyberete vy? A jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

    Mezi pudry můžete najít sypké minerální, transparentní a ty klasické kompaktní. Jak si mezi nimi vybrat? Záleží, co od pudru požadujete. Minerální pudr je stejný jako středně krycí make-up, jen se liší tím, že jde o prášek, a v obchodech ho často najdete právě pod názvem minerální make-up. Pokud máte mastnější pleť, bude vám vyhovovat, protože pleť dokáže zmatnit na delší dobu. Nedoporučuje se ho však používat jako pudr klasický, tedy jako závěrečnou tečku za make-upem, protože by celý look vypadal až moc hutně.

    Transparentní pudry slouží k zafixování make-upu a pleti dodají sametový vzhled. Jsou buď bílé, takže splynou skvěle s tónem pleti, nebo lehce zabarvené a pleť ještě projasní a sjednotí. A klasické kompaktní pudry nemusíme představovat – mají lehkou krycí schopnost oproti těm transparentním a také pleť zmatní. Nevýhodou ale je, že musíte pečlivě sladit jeho odstín s odstínem make-upu.

    Které pudry obstály u nás v redakci?

  • Transparentní pudr Make-up Collection Translucent powder, Notino, 327 Kč, koupíte na www.notino.cz

    Tenhle šikovný pomocník, který se vejde do každé malé kabelky, mě zachraňuje už nějakou tu dobu! Po čas dne totiž trošku potřebuji zafixovat make-up, zvláště tehdy, kdy jdu ještě po práci do společnosti. Zamilovala jsem si jeho ultra jemnou práškovou texturu, která se jediným otočením promění z tuhého obsahu. Balení je tak nejen praktické, ale především hygienické. Navíc kvituji to, že nezvýrazňuje vrásky a nedokonalosti, ba naopak!

    Známka jako ve škole: 1

    VIDEO: Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika?

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Transparentní fixační pudr Dermacol, 259 Kč, koupíte v síti drogerií

    Transparentní sypký pudr jsem si zamilovala prakticky ihned. Má praktické balení, které využijete díky houbičce i na cestách. Pudr perfektně zafixuje make-up na celý den, ale zároveň zanechá na pleti přirozený efekt. Ve světě si ho zamilovali přední make-up artisti a já se vůbec nedivím. Stal se mým velkým oblíbencem.

    Známka jako ve škole: 1

  • Transparentní matující pudr Pretty Glow, Annabelle Minerals, 349 Kč, koupíte na www.annabelleminerals.com

    Svou pleť hýčkám přírodní kosmetikou, a to jak pečující, tak dekorativní. Jakmile mi daný produkt sedne, okamžitě ho řadím mezi oblíbence, které pak neměním. Jedním z mých favoritů je transparentní rozjasňující minerální pudr od Annabelle Minerals. Je tolik hedvábný, lehký jako pírko, ani nevím, že mám vůbec něco na své tváři. Zakládám si na tom, aby má pleť dýchala, byla zářivá a lesklá a po čas dne zároveň hydratovaná. To skvěle tento produkt splňuje. Nebude tak dost možná vyhovovat ženám, které preferují zcela matný vzhled pleti, ale uvítají ho ty, které touží po rozjasněném vzhledu. Kvituji především dávkování pomocí nádobky se sítkem, kterým si nasypete potřebné množství. Nedochází tak k problému, když produkt dochází a začne se drolit, což se stává u klasických pudrů vcelku. Navíc když vám nedejbože spadne, tak se nerozbije na ty nejmenší kousky. V tom vnímám u minerálních pudrů velké plus.

    Známka jako ve škole: 1

  • Kompaktní make-up a pudr v jednom Matt Sensation Powder, Alcina, 630 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Tento pudr mě naučil nové věci, o kterých jsem neměla ani zdání. Netušila jsem totiž, že existují pudry, které můžete použít rovnou jako make-up i pudr zároveň. Je lehký, dobře se nanáší a na pleti vytvoří tenkou vrstvu, která drží a zakryje nedokonalosti. Balení se zrcátkem je velmi elegantní a praktické.

    Známka jako ve škole: 1

  • Sjednocující pudr, Sothys, 1740 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Investice, která se vyplatí. Tak bych shrnula sjednocující pudr od značky Sothys. Oceňuji, že se nesype, drží přesně tam, kde má a během sekundy zamaskuje místa, která se nehezky lesknou. Velkou výhodou je také větší praktické zrcátko, díky kterému si svůj make-up můžete upravit úplně kdekoliv. 

    Značka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...