Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test korektorů na pleť: Který zakryje kruhy pod očima i pupínky?

23. února 2023 | 06:00

Korektor – malý zázrak, který dokáže velké věci. Poradí si s nedokonalostmi, jako jsou například pupínky, červené žilky nebo nehezké kruhy pod očima. Je však důležité najít ten správný produkt, který sedne právě vaší pleti. Několik jsme jich pro vás otestovaly. Který získal jedničku? 

Na trhu najdete hned několik druhů korektorů: tuhý, který se hodí hlavně na zamaskování pupínků či pigmentových skvrn, na kruhy pod očima používejte vždy tekutý. Najdete je v provedení s měkkým aplikátorem či s houbičkou. Korektor můžete nanášet pomocí štětečku, ale postačí vám také prsty, těmi produkt do pokožky jemně vklepávejte. 

Vedle klasických béžových odstínů najdete na pultech také barevné paletky, které obsahují ještě korektor zelený, žlutý a ten do modra. Barev se nemusíte bát, skvěle si poradí s různými nedokonalostmi. Zelený korektor slouží k neutralizování červených míst či pupínků. Korektor do modra rozzáří pleť a zamaskuje stopy únavy, ten do žluta pak bojuje proti fialovošedým kruhům pod očima. 

Video: Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Facebook

Které korektory opravdu fungují? A vyplatí se investovat do dražších paletek barevných korektorů? Otestovaly jsme je v redakci!

Krycí korektor Matt Control, Dermacol, 129 Kč

Koupíte v síti drogérií.

U tohoto korektoru oceňuji jeho správnou texturu. Přestože se jedná o tyčinku, není vůbec tuhý, hezky se nanáší. Zároveň není příliš krémový, takže se nerozpatlá všude možně. Nedokonalosti zakryje rychle, a pokud si nebudete sahat do obličeje, vydrží korektor na místě i několik hodin.

Známka jako ve škole: 1

Tekutý korektor s houbičkovým aplikátorem Instant Anti Age Eraser, Maybelline, 260 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Tenhle korektor už používám asi tři roky. Tekutý korektor s houbičkovým aplikátorem nejen skvěle zakryje kruhy pod očima, ale taky nádherně rozjasní oční okolí. Má skvělou konzistenci, perfektně se nanáší díky houbičce a má super výdrž. Houbička je měkká a ani trochu při aplikaci nedře. Já se do něj tak moc zamilovala, že ho používám nejen jako korektor, ale klidně si ho i nanesu na obličej, když spěchám a nemám čas na make-up. 

Známka jako ve škole: 1

Krycí korektor Healthy Mix, Bourjois, 279 Kč

Koupíte v síti drogérií.

Korektory moc často nepoužívám, ale po zkušenosti s tekutým korektorem od značky Bourjois asi změním názor. Skvěle zamaskoval všechny nedokonalosti pleti, ale také únavu, hezky se roztíral a nezanechával žádné nepříjemné fleky. Navíc obsahuje výtažky z ovoce a je bohatý na vitaminy C, E a B5 – zkrátka zázrak pro pleť. Korektor má navíc praktický aplikátor, se kterým se snadno zachází. Za mě super!

Známka jako ve škole: 1

Krycí korektor DermoPure, Eucerin, 327 Kč

Koupíte v síti lékáren

Je určen především na zakrývání pupínků, které nejen zakryje, ale i rychleji zahojí. Korektor je v tyčince, jednoduše se nanese a trochu rozmaže prsty. Texturou je trochu tužší, ale do pleti jde zapracovat celkem dobře. Sice je dražší, ale má oproti jiným korektorům i účinky navíc. Pro problematickou pleť je tedy ideální.

Známka jako ve škole: 1

Hyaluron Cellular Filler Cushion oční krém v houbičce 3v1, Nivea, 399 Kč

Koupíte v síti drogérií.

Ačkoliv je tento tónovací krém určený zejména na oční okolí, tedy na zakrytí kruhů pod očima, využívám ho na celý obličej a nemůžu si ho vynachválit! Zamilovala jsem se totiž do snadné aplikace za pomoci doteku příjemné houbičky. Efektivně mi zamaskuje veškeré nedokonalosti, ale nutno podotknout že netrpím na zásadně špatnou pleť nebo extrémně tmavé kruhy. Pleť mi nádherně sjednotí a prozáří. Do jemných vrásek trochu zalézá, ale nenašla jsem ještě jediný produkt, který by se toho nedopouštěl. Musím se přiznat, že chodí všude se mnou a je součástí mých pokladů v kabelce. Pokud ho vyzkoušíte, dost možná bude i vaším kosmetickým miláčkem.

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující korektor Banana Low Lighter, Rodial, 790 Kč

Koupíte na www.aurio.cz

Pokud stále bojujete s tím, že nemůžete přijít na to, jaký máte odstín pleti a jaký korektor si pořídit, aby to nebyl průšvih, tohle je vaše správná volba. Banánový odstín je univerzální a přizpůsobí se každé pleti. Je velmi příjemný a působí velmi přirozeně. Netvoří vrstvy, které způsobují, že vám ještě výrazněji vystoupí vrásky. Je praktický, do kabelky, kamkoliv. Nejlépe mi funguje na tmavé kruhy pod očima. Je skvělým rozjasňovačem, který nemá nepřirozené odlesky.

Známka jako ve škole: 1

Krycí korektor Forever Skin Correct, Dior, 1050 Kč

Koupíte na www.notino.cz

Dior korektory jsou pověstné svou funkčností, a tak jsem byla opravdu zvědavá, jestli za tak vysokou cenu dostanete opravdu to, po čem toužíte. A musím říct, že nezklamal! Díky aplikátoru se skvěle nanáší, krásně se vstřebá a díky hydratačnímu účinku oční okolí nevysušuje, ale naopak mu dodá svěží nádech. Poradí si s kruhy pod očima i jemnými vráskami. Je to trochu investice, ale na druhou stranu vám tento korektor vydrží nějakou dobu, protože ho při nanášení stačí opravdu jen troška.

Známka jako ve škole: 1

Sháníte korektor, který vám sedne? Velký výběr najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...