Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zaměřeno na obočí: Díky kterým produktům bude vypadat dokonale?

28. června 2023 | 06:00

Kdo má husté a výrazné obočí, ten si v dnešní době může tleskat. Je to trendy! My ostatní se musíme spolehnout na pomocníky v podobě tužek, řasenek nebo pudrů na obočí. Které nám vyhovovaly, a se kterými se naopak pracovalo špatně?

Na trhu seženete několik druhů produktů, které vám pomohou k dokonalému obočí. Pro začátečnice se hodí nejlépe pudrové stíny, kterými jemně vyplníte mezery a lehce zvýrazníte barvu. Pro dokreslení obočí se nejlépe hodí co nejužší tužky. Spíše než vybarvovat je třeba kreslit jemné linky, které budou vypadat jako chloupky. Řasenky na obočí můžete používat samostatně nebo jako konečnou fázi úpravy. Nejenže dodají barvu a lehce i objem, ale zároveň obočí zafixují, aby netrčelo tam, kam nemá. 

Otestovaly jsme od každého něco. Co nám v redakci nejvíce vyhovovalo? 

VIDEO: Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl?

Video se připravuje ...
Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl? • VIDEO: Adam Balažovič

Gel na obočí Make Me Brow, Essence, 62 Kč

Koupíte v síti drogérií.

Tento gel na obočí si kupuji už několik let a stále mě baví. Za pár korun si během chvilky vykouzlíte dokonale upravené obočí. S kartáčkem se dobře pracuje, barvy nanáší tak akorát, nerozmaže se, obočí zafixuje a hlavně vydrží celý den. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Známka jako ve škole: 1

Voděodolný gel na obočí Trend It Up, 99 Kč

Koupíte v síti drogerií dm.

Jedná se o fixační a vyplňující gel, který obsahuje minichloupky, které dodávají obočí objem. Kartáček je malý, takže se s ním dobře pracuje, ale nevýhodou je, že na něm zůstává hodně barvy. Několikrát se mi stalo, že jsem to s barvou přehnala a vypadalo to nepřirozeně. Je třeba si dát víc záležet, než jak je to potřeba například s pudrovými stíny. Když se vám to ale povede, výsledek je super a vydrží až do večera. Gel navíc obsahuje látky, které o obočí pečují a podporují jeho růst. 

Známka jako ve škole: 2

Tenká tužka na obočí Precise Brow Shaper, Hebe Professional, 122 Kč

Koupíte na www.hebe.com.

Zpočátku jsem byla trochu skeptická, protože mi tužka připadala málo pigmentovaná. Jakmile se ale "rozkreslila", příjemně mě překvapila. Krásně se s ní pracuje, během chvilky si vykouzlíte požadovaný tvar a barva vypadá velmi přirozeně. Součástí je také praktický kartáček, kterým si obočí můžete pročesat. 

Známka jako ve škole: 1

Gel na obočí Tinted Brow Fixer, Hebe Professional, 122 Kč

Koupíte na www.hebe.com.

U řasenek a gelů na obočí se často obávám toho, že kartáček nanese příliš mnoho barvy a dokreslování tak bude jedno velké fiasko. Nic takového se ale nestalo s tímto produktem. Barva je velmi sytá, nanáší se však rovnoměrně a nedělá fleky. Kartáček obočí hezky pročeše a zafixuje tvar. Za tu cenu skvělý produkt.

Známka jako ve škole: 1

Pudrové stíny na obočí Dermacol, 199 Kč

Koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz.

Snad ještě nikdy mi žádná tužka na obočí tak nevyhovovala. Jedná se o pudrové stíny s měkkým aplikátorem, kterým máte obočí upravené během minuty. Jednoduše otevřete, obkreslíte linii obočí a zbytek vykreslíte. Navíc výsledek vypadá přirozeně a výdrž je také skvělá. Dokud se neodlíčíte, obočí budete mít stále upravené.

Známka jako ve škole: 1

Gel na obočí s kartáčkem 2v1 Brow Lift, Gosh, 359 Kč

Koupíte na www.notino.cz

Neměla jsem snad nikdy lepší produkt na obočí! Miluji totiž efekt laminace, který si mohu vytvořit v pohodlí domova. Tento gel obočí krásně zkrotí, uhladí a zafixuje, jak potřebujete. Pokud chcete vyplnit mezery, doporučuji předem aplikovat váš oblíbený produkt a až poté laminační gel. Musím ale podotknout, že aplikaci je nutno provádět zřetelněji, gel lehce modré barvy se totiž ve velké míře usazuje na kartáčku, a tak je potřeba ho trošku setřít o okraj. Zalaminované obočí mi drží úplně celý den a navíc nepodléhá ani vodním radovánkám! Jeho odlíčení je pak snadné, netřeba dlouze vymývat. Za mě získává jedničku dvakrát podtrženou a navíc s hvězdičkou! 

Známka jako ve škole: 1*

Ultra tenká tužka na obočí Precisely, My Brow Pencil, Benefit Cosmetics, 820 Kč

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Vyzkoušela jsem už opravdu hodně produktů a za mě je tohle nejlepší tužka na obočí! Kreslí tak akorát, takže se nemusíte bát, že bude obočí příliš výrazné, krásně si dokreslíte tvar a hlavně vydrží celý den! Chce to párkrát si to zkusit, ale napodruhé jsem s ní dokázala obočí vykreslit jako profík! Součástí je také praktický kartáček, kterým si obočí nejprve pročešete. A pak můžete kouzlit. Pravda, cena je opravdu dost hodně vysoká, ale do této tužky se opravdu vyplatí investovat!

Známka jako ve škole: 1*

Kosmetické produkty za nejvýhodnější ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: red
Video se připravuje ...