Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test tekutých očních linek: I ty levnější obstály!

22. února 2018 | 06:00

Hledání těch nejlepších tekutých linek snad nikdy neskončí. Nebo jsme v redakci našly své favority? Otestovaly jsme novinky mezi očními linkami, které mají inovativní hrot nebo jsou speciálně zahnuté, i oční linky z řady přírodní kosmetiky. Seřazené jsou od nejlevnějších po nejdražší.

Jak si nalíčit perfektně horní linky? U vnitřního koutku by měly linky být co nejužší a směrem k vnějšímu koutku by se měly lehce rozšiřovat. Dejte si pozor, abyste linku neukončila moc brzo, oko by se tím opticky zmenšilo. Raději linku protáhněte lehce za vnější koutek. Pro začátečnice se hodí nejlépe linky ve fixu, protože se s nimi nejlépe manipuluje. Nevýhodou je, že často nebývají tolik pigmentované jako ty tekuté.  

Oční linky ve fixu The ONE, Oriflame, 79 Kč. Koupíte na http://cz.oriflame.com.

Autor: archiv firem Oční linky ve fixu The ONE, Oriflame, 79 Kč

Koupíte na http://cz.oriflame.com.

Oční linky ve fixu jsem vyzkoušela poprvé a nechápu, jak jsem bez nich mohla žít. Tyhle linky od značky Oriflame z řady The ONE jsou skvělé. Lehce se s nimi pracuje, jsou krásně pigmentované a nemusíte se bát nepříjemných obtisků. Občas se mi stávalo, že se některé linky po celém dni rozmazaly, ale s těmito nic takového nehrozí. Pokud patříte mezi milovnice kočičího looku, tak jsou tyto linky sázka na jistotu.

Známka jako ve škole: 1

Oční linky tekuté Ultra Black, Trend it Up, 80 Kč, koupíte v síti drogerií DM

Autor: archiv firem Tekuté oční linky Ultra Black, Trend It Up, 79,90 Kč

Koupíte v síti drogerií dm.

Jde o klasické tekuté linky se štětečkovým aplikátorem, který na můj vkus je příliš široký. Když na něj trochu zatlačíte, nakreslíte si velmi silnou linku. Je to tedy o cviku, když na něj tolik netlačíte, nakreslíte i úzkou linii. Jejich název je Ultra Black, a v tom tedy vynikají. Jsou skvěle pigmentované!

Známka jako ve škole: 2

Oční linky Crazy Look, Miss Sporty, 84,90 Kč

Oční linky Crazy Look, Miss Sporty, 84,90 Kč. Koupíte v síti drogerií.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Linky z nové kolekce Miss Sporty mě hodně překvapily. Zvykla jsem si totiž na to, že když chci pořádné linky ve fixu, které kreslí jedním tahem, kterým nevysychá hrot a které jsou černočerné, musím si připlatit. Našla jsem ale svou novou favoritku mezi linkami ve fixu. Navíc má ultraúzký hrot, který je měkký a poddajný, takže se s ním kreslí linka skvěle.

Známka jako ve škole: 1 

Tekuté oční linky Lavera, hnědá, 102 Kč. Koupíte na www.organictime.cz.

Autor: archiv firem Tekuté oční linky Lavera, hnědá, 102 Kč

Koupíte na www.organictime.cz.

Zatímco oční stíny Lavera mě nedávno trochu zklamaly svou malou pigmentací, tady jsem byla spokojená. Pokud nechcete tvrdě černě orámované oči, je tento hnědý odstín dobrá volba. Navíc se dobře a přesně nanáší a vydrží celý den. Plusem je přírodní složení!

Známka jako ve škole: 1

Tekutá oční linka s ultra precizním aplikátorem, L´Oréal Paris, 146 Kč. Koupíte v síti drogerií.

Autor: archiv firem Tekutá oční linka s ultraprecizním aplikátorem, L´Oréal Paris, 146 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Tyto tekuté linky jsou dostatečně syté a mají zajímavý aplikační systém. Není to štěteček, hrot vypadá spíš jako silikonový, ale je to taková ohebná houbička. Pracuje se s ní dobře, záleží na sklonu – tím nakreslíte buď tenké, nebo silnější linky. Rychle schne, nelepí se na víčka a dlouho vydrží.

Známka jako ve škole: 1

Oční linky s křídlovým aplikátorem Wonder Wing, Rimmel, 189 Kč

Oční linky s křídlovým aplikátorem Wonder Wing, Rimmel, 189 Kč. Koupíte v síti drogerií.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Linky si běžně nemaluji, ale přesto se mi s těmito pracuje dobře. Jsou inovativní v tom, že hrot fixu je zploštělý, takže ho přiložíte k víčku, a tím si obtisknete zahnutý ocásek, když si chcete nalíčit kočičí linky. Klíčem je hrot obtisknout ve stejné výšce na obou očích, což není tak úplně snadné. Nicméně mě překvapilo, že to fungovalo docela dobře. Dobře s nimi nakreslíte i klasickou linku. Problém nastává až poté: poměrně dlouho trvá, než pořádně zaschnou, takže každý špatný pohyb vám může linku nepříjemně rozmazat či úplně vymazat, i po několika minutách linky stále barví. Pokud si je ale nerozmažete, linka vám vydrží celý den. 

Známka jako ve škole: 3

Oční linky ve fixu Sensational Liner, Maybelline, 199,90 Kč. Koupíte v síti drogerií.

Autor: archiv firem Oční linky ve fixu Sensational Liner, Maybelline, 199,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Inovativní fix na oči padne neuvěřitelně dobře do ruky, a to díky tomu, že přední část tužky s hrotem je zahnutá. Lépe se tak dostanete do vnitřního koutku oka a kočičí linka se s ní kreslí snadněji. Hrot je dostatečně úzký, takže s fixem nakreslíte i velmi jemnou linku. Cenově je to zlatá střední cesta, ale rozhodně linky patří k těm lepším, které v drogeriích najdete. Navíc linka drží jako přibitá, je totiž voděodolná. Večer jsem měla co dělat, abych ji odlíčila.

Známka jako ve škole: 2

Oční linky Liner Feutre Slim, Bourjois, 289 Kč

Oční linky Liner Feutre Slim, Bourjois, 299 Kč. Koupíte v síti drogerií.
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

Nemám moc v oblibě linky ve fixu s pěnovým hrotem, protože jsou nepřesné, měkké a příliš rychle vysychají. To ovšem není případ těchto linek od Bourjois. Pěnový aplikátor je poměrně tuhý, takže s ním nakreslíte i tenkou linku. I tak ale vyžaduje víc zručnosti než štětečkové aplikátory. Barva je sytě černá, ale trvá velmi dlouho, než linky po aplikaci zaschnou.

Známka jako ve škole: 2

Fix na oči Showstopping Eyeliner, Mii, 485 Kč

Fix na oči Showstopping Eyeliner, Mii, 485 Kč. Koupíte na www.beautysense.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.beautysense.cz.

Splní to, co očekáváte – přesnou linii, výrazně černou barvu. A nerozmazává se. Příjemně mě potěšilo, že hrot fixu při nanášení nevynechával a kreslil stejně výrazně i na druhém oku. Fix je širší, než bývají, tím pádem se i lépe drží v ruce a líčí se jím dobře. Nevýhodou je jen vyšší cena, ale kvalita linek tomu odpovídá.

Známka jako ve škole: 2

Tekuté oční linky Organic Black, Couleur Caramel, 518 Kč

Tekuté oční linky Organic Black, Couleur Caramel, 518 Kč. Koupíte na www.milujubio.cz.
Autor: archiv firem
Koupíte na www.milujubio.cz.

Tuto značku nemám všeobecně v povědomí, takže jsem byla zvědavá, jaké tyto tekuté oční linky budou. Zajímaly mě také kvůli tomu, že je to přírodní kosmetika, osmadevadesát procent je přírodního původu. Štěteček je perfektní, krásně drží tvar, výborně se s ním pracuje, barva je dostatečně sytá, bohužel se mi pokaždé stalo to, že se mi linky během dne rozmazaly na víčka, což je docela problém.

Známka jako ve škole: 4

Oční linky Tattoo Liner, Kat von D, Trooper Black, 580 Kč Koupíte v kamenných prodejnách Sephora nebo na www.sephora.cz.

Autor: archiv firem Oční linky Tattoo Liner, Kat Von D, Trooper Black, 580 Kč

Koupíte v kamenných prodejnách Sephora nebo na www.sephora.cz.

Hledáte dokonalé linky, které budete mít namalované během vteřiny? Pak jsou to tyto tekuté ve fixu. Špička není houbičková, ale ze štětinek, takže je dost tuhá a přesná, abyste s ní vykreslila opravdu tenké, dokonalé linky. Krásně sytá černá rychle zasychá, vydrží celý den, nerozmazává se a jde jednoduše odlíčit. Cena by se mohla zdát za linky vysoká, ale pokud je používáte denně, opravdu se vyplatí do nich investovat.

Známka jako ve škole: 1

Oční linky Long Wear Gel Eyeliner, Bobbi Brown, 700 Kč

Oční linky Long Wear Gel Eyeliner, Bobbi Brown, 700 Kč
Autor: archiv firem
Koupíte v kamenných prodejnách Bobbi Brown nebo na www.douglas.cz.

Gelové linky jsou ideální, pokud si libujete ve výraznějších linkách černých jako noc. Tyto od Bobbi Brown to splňují. Perfektně se nanášejí, rychle zasychají a mají opravdu sytě černou barvu. Na rozdíl od mnoha jiných gelových linek, které jsem vyzkoušela, se nerozmazávají, ale opravdu krásně drží celý den. Společně s precizním štětečkem, který si k jejich aplikaci ale musíte pořídit, se jedná o poněkud větší investici.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...