Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Test odličovačů na oči: Které nepálí a spolehlivě odlíčí?

18. listopadu 2022 | 06:00

Říkáte si, že je odličovač očí naprostá zbytečnost? Vyvedeme vás rychle z omylu. Oční okolí je opravdu náchylné k podráždění a tvorbě vrásek, proto potřebuje speciální péči, která ho šetrně zbaví make-upu a hravě si poradí i s voděodolnou řasenkou. Které přípravky pro odlíčení očí vyhovovaly nám v redakci?

Možná si říkáte, že při tak banální věci, jakou odličování očí je, nemůžete udělat chybu. Často se však většina z nás dopouští hned dvou velkých prohřešků – na oční okolí používáme stejný produkt jako na zbytek pleti, a může se tak stát, že nás oči pálí, nebo řasenku z očí příliš dřeme a výsledkem jsou zarudlá místa a podráždění.

Odličování pleti by nikdy nemělo pálit. Pokud se vám to děje, používáte špatné kosmetické produkty. V případě očního okolí musíte být opravdu obezřetná. Kůže je na těchto místech jemná a náchylná k tvorbě vrásek. Zapomeňte tedy na zběsilé drhnutí řasenky, odličování musí probíhat něžně a zlehka. Jak tedy na něj? Navlhčete dostatečně tampon odličovačem, přiložte ho na víčko a nechte chvilku působit. Jemnými pohyby směrem dolů pak make-up odstraňujte.

5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu? Návod najdete ve videu:

Video se připravuje ...
5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

Vyzkoušely jsme hned několik odličovačů očí různých značek i cenových kategorií. Které získaly jedničku?

Dvoufázový odličovač očí Kozí mléko, Ziaja, 99 Kč (120 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Kosmetiku Ziaja mám opravdu velmi ráda a ještě se snad nestalo, že by mě nějaký produkt vyloženě zklamal. Jinak tomu nebylo ani v případě tohoto odličovače očí, který si s řasenkou naprosto hravě poradil. Nemusela jsem oči nijak drhnout, stačilo pouze na chvilku vatový tamponek přiložit a následně jemně setřít. Odličovač jsem použila také na rty a i v tomto případě šla rtěnka krásně dolů. Doporučuji všemi deseti. 

Známka jako ve škole: 1

Pečující dvoufázový odličovač očí a make-upu Nivea, 119 Kč (125 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Tento přípravek je velmi příjemný a odlíčení s ním je radost. Bez silného tření a podráždění očí si během chviličky velmi dobře poradí i s voděodolnou řasenkou. Jen je důležité nezapomenout před aplikací lahvičku důkladně protřepat, aby se smíchaly obě látky. Za velmi hezkou cenu dostanete opravdu kvalitní výrobek.

Známka jako ve škole: 1

Expresní odličovač na oči s chrpou Pur Bleuet, Yves Rocher, 199 Kč (200 ml)

Koupíte v kamenných prodejnách nebo na www.yves-rocher.cz.

Některé odličovače si s řasenkou jen tak snadno neporadí, to ale nebyl případ odličovače Yves Rocher s chrpou. Řasenka jde krásně dolů, nezabere vám to mnoho času a hlavně odličovač vůbec nepálí, nedráždí oční okolí, takže je vhodný i pro citlivější oči. Vadila mi akorát jeho mastnější konzistence.


Známka jako ve škole: 1- 

Odličovač na oči DermatoClean, Eucerin, 289 Kč (125 ml)

Koupíte v síti lékáren.

Odličovač očí od Eucerinu funguje na olejové bázi a jsem z něj opravdu nadšená. Je bez parfemace a k očím je opravdu šetrný, nedráždí je, nepálí. Navíc dobře odličuje, není potřeba na oko tlačit a používat navlhčený tampon několikrát. Pokožka je po odlíčení vláčná a nevysušená. Před použitím je nutné ho protřepat. Jediným negativem je jeho vyšší cena.


Známka jako ve škole: 1-

Odličovač očního make-upu For Life & Madaga, 274 Kč (200 ml)

Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Dvoufázový odličovač je bez parfemace, na což nejsem u této značky vůbec zvyklá, ale v tomto případě to je asi na místě. Odličuje velice snadno. Funguje tak, jak má, nic mě na něm nezklamalo ani nenadchlo.

Známka jako ve škole: 1

Dvoufázový odličovač očí a rtů Sothys, 660 Kč (100 ml)

Koupíte ve vybraných salonech.

Používám rtěnky, které většinou vydrží celý den, a měla jsem problém najít odličovač, který by si s nimi při večerním odličování poradil. Vše se ale změnilo v okamžiku, kdy se mi do ruky dostal odličovač od značky Sothys. Díky němu nemusím pusu dřít, stačí párkrát jemně setřít a rtěnka je pryč. Stejně tak to platí v případě řasenky a odličovač používám také na obočí. Během chvilky je všechen make-up pryč, netrápí mě žádné zarudnutí ani podráždění a pleť není mastná. Před použitím je důležité flakon pořádně protřepat, aby se spojily aktivní látky. Za mě skvělý produkt!

Známka jako ve škole: 1*

Odličovač očí Nobilis Tilia, 219 Kč (100 ml)

Koupíte na www.notino.cz.

Pokud máte citlivou pleť, a navíc vám lehce nějaký produkt podráždí oči, nový odličovač očí od značky Nobilis Tilia bude ten pravý pro vás. Lehké, bezolejové složení snese i ta nejcitlivější pleť a používat ho můžete i v případě, kdy nosíte kontaktní čočky. Sama je nosím a nestalo se, že by mi odličovač nějak oči podráždil. Ve složení najdete aloe vera, díky kterému je po odlíčení pokožka hydratovaná, a také éterický olej z fenyklu, který osvěží unavené oči. Lehce se tak zbavíte make-upu, a vaše oční okolí bude ještě navíc krásně vyživené.

Známka jako ve škole: 1

Jemný odličovač očí Essenté, 390 Kč (100 ml)

Koupíte na www.essente.cz.

Nejsem zrovna fanynka olejových odličovačů, vadí mi ten "mastný" pocit, který většinou po odlíčení mám. Velmi jsem proto ocenila, že tento odličovač od české značky Essenté takový není, a přesto s ním jde řasenka krásně dolů. A to i voděodolná. Pokud máte řasy prodloužené, i v tomto případě ho můžete použít. Právě díky tomu, že neobsahuje žádnou olejovou složku, nenaruší strukturu lepidla. K očnímu okolí je navíc opravdu šetrný, ani jednou jsem nezaznamenala podráždění. Je tedy vhodný i pro citlivou pokožku. 

Známka jako ve škole: 1

Dvoufázový odličovač očí a rtů Astrid Biotic, 117 Kč (125 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Sice nepoužívám voděodolnou řasenku, ale i tak bývá někdy pěkný oříšek ji ze svých řas dostat. Již před delší dobou jsem si oblíbila dvoufázové odličovače, které si nemohu vynachválit. Tentokrát jsem dostala na testování možnost vyzkoušet skvělý produkt od Astrid. Nejenže se hodí na odstranění voděodolného make-upu, ale je zároveň určen i na odlíčení rtů, což velmi oceňuji, protože používám často červenou rtěnku. A jak u mě tento produkt uspěl? Na jedničku! Po řasence ani památky, po rtěnce jakbysmet. Vše krásně odlíčeno bez sebemenšího podráždění, což obzvlášť v oblasti očního okolí bývá často problém. Cenově vychází naprosto skvěle a balení vám vydrží opravdu dlouho.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...