Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Test olejů na vlasy: Které pomůžou s třepícími se konečky a nezatíží vlasy?

  • ...
    17. září 2022 | 06:00

    Oleje do vlasů jsou nepostradatelným produktem, a to obzvláště pro majitelky dlouhých vlasů. Dokážou vlasům dodat lesk, uhladit je, snadněji se po nich rozčesávají a některé oleje dokážou poskytnout vlasům i ochranu před teplem. Který olej vlasy nezatěžuje a příliš je nemastí? Který je dokáže zbavit elektrizování? A umí některý z nich kouzla s roztřepenými konečky? Odpovědi najdete v našich recenzích!

    Bráníte se používání olejů na vlasy, protože máte pocit, že vám vlasy akorát zmastí a zatíží? Může se to stát pouze v případě, že oleje nanesete příliš mnoho a přímo k hlavě. Olej vždycky nanášejte do délek vlasů, zhruba od poloviny. Používejte ho po umytí, a to do ručníkem prosušených vlasů. Budou se vám tak lépe rozčesávat a nebudou krepatět. Olej můžete použít v některých případech i do suchých vlasů, pokud máte pocit, že jsou přesušené a nelesknou se. Jaký olej si pořídit?

  • Zvláčňující olej s kokosovou vůní GOSH, 329 Kč (50 ml), koupíte v parfumeriích FAnn

    Dánskou kosmetiku GOSH jsem si oblíbila na první dobrou, a jelikož mám ráda kosmetické produkty s vůní kokosu, neodolala jsem právě tomuto vlasovému oleji. Ten vlasy účinně hydratuje, rozjasní, uhladí roztřepené konečky a zároveň vlasy vyživí. Třešničkou na dortu je krásná svěží kokosová vůně, kterou z vlasů cítím celý den.

    Známka jako ve škole: 1

    Jak správně používat olej na vlasy? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jak používat olej na vlasy vám poradí Pavel Krupnik top stylista salonu Petry Měchurové • VIDEO: Adam Balažovič

  • Olejový elixír pro lesklé a uhlazené vlasy Nutri Shine, Alcina, 368 Kč (50 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Vlasové oleje se staly nezbytnou součástí péče o mé vlasy od té doby, co si je zesvětluji. Prameny, které jsou odbarvené, jsou sušší a vlasy mají tendenci se lámat. Oleje jsou pro mě proto snadnou cestou, jak o ně pečovat, ale ne všechny mi vyhovují. Olejový elixír od Alciny je skvělý v tom, že nabízí několik možností použití. Můžete ho do vlasů vetřít bezprostředně před mytím, pak také do vlhkých vlasů hned po umytí (to dělám nejčastěji já). A co jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se na to, to je poskytnout vlasům hloubkovou péči a olej do nich vetřít na noc. Olej nádherně omamně voní, je v praktickém obalu s pumpičkou, na jedno použití vám stačí jedno až tři zmáčknutí podle toho, jak dlouhé máte vlasy. Obsahuje arganový olej, který vaše vlasy vyživí a ošetří. Hodí se pro suché vlasy, ale rozhodně ho ocení všechny ženy třeba při pobytu u moře nebo po slunění.

    Známka jako ve škole: 1

  • Multifunkční suchý olej na obličej, tělo a vlasy Huile Prodigieuse, Nuxe, 525 Kč (100 ml), koupíte na www.notino.cz

    Oleje od Nuxe miluju právě pro jejich všestranné využití. Můžete je aplikovat na tělo, obličej, ale i vlasy. Ve složení najdete například čajovníkový olej, olej tsubaki, arganový či mandlový olej. Tahle směs pak dohromady vytvoří zázračný koktejl, který dostane vaše vlasy zpátky do formy, nezmastí je. Budou po něm krásně hebké a jemné. Můžete ho použít jak na suché, tak na vlhčí vlasy. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Výživný a zklidňující elixír Cannor, 599 Kč (50 ml), koupíte na www.cannor.cz

    Tento olejíček je velice výživný a bohatý na vitaminy. Avokádo i konopí jsou velmi prospěšné, a to nejen pro vlasy, ale i obecně. Lahvička vám vydrží snad věky a blahodárné účinky pocítíte hned po prvním použití. Doporučila bych použít pouze do konečků vlasů, a to do vlhkých – jak i sám návod na lahvičce radí. Naštěstí je tu dávkovač, což je velice příjemné a usnadní manipulaci. Nemáte olej pak všude a zaručíte si tím, že si ho nedáte moc. Po vyfoukání vlasů s tímto olejem jsou mé vlasy jemné, ale vyživené. Konečky vypadají na první pohled zdravě. Olejíček doporučuji převážně suchým vlasům a může si ho půjčit i vaše drahá polovička, pokud si zrovna pěstuje plnovous.

    Známka jako ve škole: 1

  • Arganový olej s hydratačním účinkem True Soft, Maria Nila, 685 Kč (100 ml), koupíte na www.notino.cz

    Skvělý produkt, který je strukturou něco mezi olejem a gelem. Dávkuje se velmi pohodlně a prakticky pomocí pumpičky. Má velmi příjemnou vůni a konzistenci a tím s chválou zdaleka nekončíme. Používám ho výhradně do mokrých vlasů, ale určitě by dobře fungoval i v suchých. Vlasy jemně uhladí a zabraňuje krepatění. Když vlasy vyfoukáte, docílíte hebkých, měkkých vlasů, které nejsou zatíženy olejem nebo zmaštěné. Stačí ho opravdu trocha a nemusíte se bát ho nanést nejen do délek, ale i blíž k hlavě.

    Známka jako ve škole: 1

  • Vyživující olej N°7 Bonding Oil, Olaplex, 809 Kč (30 ml)

    Olej Olaplex používám v kombinaci s šamponem a kondicionérem ze stejné řady a výsledek je skvělý. Mám vlnité vlasy, které mají tendenci ke krepatění, a olej používám do mokrých vlasů před fénováním, ale i do suchých během dne, aby se mi tolik netřepily konečky. Pozor na množství. Mám poměrně dlouhé vlasy a opravdu ho stačí do dlaně trochu. Zvlášť u těch mokrých má člověk chuť to trochu přehnat, ale pak jsou vlasy těžké a rychle se zmastí. Méně je více. Co mi malinko nevyhovuje, je balení. Sice se mi líbí minimalistický design, ale malá, tvrdá, šroubovací lahvička je poněkud nepraktická, protože olej z ní v podstatě musím do dlaně vytřepávat.  

    Známka jako ve škole: 1

  • Elixír na vlasy Inlight Bio, 1295 Kč (100 ml), koupíte na www.biorganica.cz

    Mám vlnité vlasy, což znamená, že jsou dost suché. Vlasové oleje proto používám pravidelně. Co se mi ale dostal do rukou elixír na vlasy od značky Inlight, jiný už nepoužiji. Oceňuji jeho přírodní složení, které je zcela bez parabenů a jiných škodlivých látek, které mým vlasům vždy akorát přitíží. Olej si hravě poradil s krepatěním, které mě občas trápilo. Díky oleji se vlasy mnohem snadněji rozčesávaly, byly lesklejší a působily zdravě. Za mě jeden z nejlepších vlasových olejů, které jsem kdy vyzkoušela. 

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...