Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Test krémů na ruce: Které jsou nejlepší a skutečně ruce ochrání?

3. ledna 2024 | 06:00

Během zimního období je kvalitní krém na ruce naprostou samozřejmostí, protože suché ruce umí během zimy potrápit mnoho z nás. Navíc neustálé mytí a dezinfekční gely jim na kráse taky zrovna nepřidají. Otestovaly jsme několik krémů na ruce různých cenových kategorií. Které přípravky nás nadchly?

Ne nadarmo se říká, že ruce prozradí skutečný věk. Stejně jako pečujete o svou pleť, neměla byste zapomínat ani na své ruce. Denně je vystavujeme námaze, neustále na něco nebo někoho saháme, myjeme je a neprospívají jim mrazy ani chladné počasí. Kvalitní krém na ruce by ve vaší kabelce tak měl být naprostým must have. Hledáte ten pravý? Možná vám pomůže náš výběr!

VIDEO: Péče o ruce je v zimě důležitá! Víte, jak se o ně správně starat?

Video se připravuje ...
Péče o ruce je v zimě důležitá • VIDEO: Adam Balažovic

Krém na ruce Kozí mléko, Ziaja, 69 Kč (80 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Krém na ruce Kozí mléko byl úplně první produkt, který jsem od značky Ziaja vyzkoušela, a ihned jsem se zamilovala. Je jemný, krásně se roztírá i vsákne, takže se nemusíte bát mastných rukou, ale hlavně dokonale voní! Pokaždé, když si ruce namažu, tak k nim musím neustále čichat, protože ta vůně je opravdu nádherná. Ruce jsou po krému navíc krásně hebké a jemné. A cena? Ta je taky perfektní!

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce Intensive Moisture, Nivea, 79 Kč (100 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Nivea je sázka na jistotu. Používám ji už několik let a ještě se nestalo, že by mě zklamala. Její krémy na ruce mám moc ráda, protože za málo peněz dostanete hodně muziky, jsou kvalitní a účinné. Letošní zimu mi parťáka dělá krém na ruce s mandlovým olejem a bambuckým máslem a jedním slovem je skvělý! Během chvilky se vsákne a ruce jsou okamžitě hebké. Vůně je nenásilná a příjemná, přesně taková, jakou umí jenom Nivea.

Známka jako ve škole: 1

 

Intenzivní regenerační krém na ruce SOS Repair, Dermacol, 79 Kč (75 ml)

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogérií

V zimě mívám ruce opravdu suché, takže potřebuji krém, který je pořádně promastí. Osvědčil se mi regenerační krém SOS Repair od Dermacolu, který obsahuje panthenol, ureu a bambucké máslo. Krém používám několikrát denně a ruce opravdu hezky promastí a jsou krásně hebké. Používám jej také na noc a ráno se vždy probudím se zocelenou pokožkou na rukou. Za mě super.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační krém na ruce, Kneipp, 109 Kč (75 ml)

Koupíte na www.notino.cz

Na tento krém na ruce nedám dopustit a během zimy jej nevyndám z kabelky. Krásná, nenásilná vůně, jemná konzistence, skvělý účinek. Už po prvním namazání budete mít ruce dokonale hebké a po suchých místech nebude ani památky. Pokud tedy hledáte krém, který zachrání vaše ruce před letošní zimou, je to tento!

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce Meditate Apothecary, Marks & Spencer, 199 Kč

Koupíte na www.marksandspencerstore.cz

Hned na úvod mě zaujalo minimalistické balení. Následně mě uhranula dokonalá vůně. Krém obsahuje esenciální oleji z černého pepře, mandarinky, cypřiše a cedrového dřeva a jedná se tak doslova o omamnou kombinaci. Ruce jsou po aplikaci během chvilky vláčné a sametové a opravdu dokonale provoněné. Často mě trápí záděrky a všimla jsem si, že se díky krému objevují méně. 

Známka jako ve škole: 1

Minerální krém Spring Blossom, Ahava, 469 Kč (100 ml)

Koupíte na www.aurio.cz

Krémů na ruce jsem vyzkoušela už mnoho, ale ne každý si získal četný místo v mém kosmetickém ansámblu. Což se nedá říct o hydratačním minerálním krému na ruce od značky AHAVA, protože svými účinky zcela vyniká mezi ostatními. Dlouhodobě mi zklidňuje absolutně suchou pokožku mých rukou a zahladí do pár dní veškeré záděrky. Kvituji obsaženou směs minerálů přímo pocházející s Mrtvého moře, ale především celkové složení bez škodlivých přísah. Na první dobrou mě ale doslova omámil svojí nádhernou vůní s tóny sladkých švestek, lilie, ale i svěžích citrusů.

Známka jako ve škole: 1*

Intenzivní hydratační krém na ruce, Sensai, 2277 Kč (100 m)

Koupíte na www.notino.cz.

Hned v úvodu je dobré zmínit, že pořizovací cena je opravdu vysoká. Ano, to je pravda. Na druhou stranu, balení vám vydrží opravdu dlouho a hlavně - funguje. Pokud trpíte v zimě na suché a rozpraskané ruce, tak tohle je malý zázrak. Stačí ráno namazat a po celý den budou vaše ruce jako v bavlnce. Vyzkoušet ho můžete i jako masku na noc, stačí nanést tenkou vrstvu na ruce, vzít si kosmetické bavlněné rukavice a nechte krém pracovat přes noc. Ráno budete mít pokožku na rukou krásně hebkou a vláčnou.

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce za nejvýhodnější cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...