Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Test pleťových masek: Která funguje na černé tečky, na suchou i na mastnou pleť

Video se připravuje ...
VIDEO: Andrea Zelníčková
12. října 2017 | 06:00

Pleťová maska je nadstavba každodenní péče o pleť. Pokud je čas od času nepoužíváte, rozhodně byste měla začít. Mají totiž skvělé vlastnosti - dokáží vás zbavit černých teček, akné, hydratovat pleť, pomáhat v boji proti vráskám a mnoho dalšího. Záleží jen na tom, jakou si vyberete. Které se osvědčily nám?

Vyzkoušely jsme dvacítku pleťových masek, které běžně seženete v obchodech. Které se hodí pro mastnou pleť, a které naopak potěší suchou? Přečtěte si naše recenze!

Minutová detoxikační maska Urban Detox, Nivea, 150 Kč (75 ml)

Minutová detoxikační maska Urban Detox, Nivea, 150 Kč (75 ml)

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Nová maska od Nivea je určena pro ty z nás, které se pohybují převážně ve městě a vůbec tam, kde je pleť pod větší zátěží kvůli znečištěnému ovzduší. Stačí ji nanést jen na jednu minutu. Poté je dobré ji lehce vmasírovat do pleti a dopřát si tím i peeling – maska totiž obsahuje miniaturní částečky. Pleť by měla čistit do hloubky, protože v sobě obsahuje bílý jíl. Po použití pleť opravdu vypadala lépe a hlavně se mi tolik nemastila. Třešničkou na dortu je svěží vůně!

Známka jako ve škole: 1

Hydratační maska Marionnaud P&G Biocellulose Hydrating Mask, 169 Kč (1 ks)

Koupíte na www.marionnaud.cz nebo v parfumeriích

Hydratační maska Marionnaud P&G Biocellulose Hydrating Mask, 169 Kč (1 ks).

Autor: archiv firem

Jedná se o textilní masku, která je vlastní maskou úplně nasáklá. Přiložíte si ji na obličej a užíváte si dvacet minut relaxace. Maska je hydratační a při působení lehce chladí. Po uplynutí dvaceti minut masku sundáte a zbytek zapracujete do pleti. Je to trochu lepkavé, takže je lepší dopřát si ji večer a nechat zbytek působit přes noc. Ráno po použití byla pleť krásně hebká a nebyla mastná. Musím ale uznat, že na jedno použití je cena trošku vysoká.

Známka jako ve škole: 1

Pleťová maska Krásná slečna – Pařba, Havlíkova apotéka, 291 Kč (30 ml)

Koupíte na www.havlikovaapoteka.cz

Pleťová maska Krásná slečna - Pařba, Havlíkova apotéka, 291 Kč (30 ml). Koupíte na eshop.havlikovaapoteka.cz.

Autor: archiv firem

Každá to známe: když prohýříme noc, ráno nevypadáme zrovna jako princezny. Tahle maska je přesně to, co pleť potřebuje. Nanáší se na nevyčištěnou pleť, tu pak zbaví všech nečistot a mazu a zanechá ji krásně hebkou. Je to spíš takový krém, který nanesete, necháte působit 3 minuty a víceméně se do pleti vstřebá, takže skoro nic pak už smývat nemusíte. Pleť je po jejím použití vyčištěná a zářivá.

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující maska Pure Clay Glow, L´Oréal, 299 Kč

Koupíte v síti drogerií

Rozjasňující maska Pure Clay Glow, L´Oréal Paris, 299 Kč.

Autor: archiv firem

L'Oréal přišel s novou řadou tří jílových masek. Tato je s červenou řasou na detoxikaci a rozjasnění. Jelikož je už ve stavu, kdy ji rovnou rozetřete na obličej a necháte působit, nemusíte ji nejdříve míchat s vodou jako mnohé podobné jílové masky. Takže její použití je opravdu rychlé a pohodlné. Maska má v sobě drobné částečky, které poskytují pleti jemný peeling. Když ji jemnou masáží smýváte z obličeje, pleť je po ní krásně hebká.

Známka jako ve škole: 1 

Hloubkově čisticí peelingová maska Biovène Black Peel-Off Mask, 329 Kč (100 ml)

Hloubkově čistící peelingová maska Biovène Black Peel-Off Mask, 329 Kč (100 ml). Koupíte na eshop.marionnaud.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.marionnaud.cz

Černé slupovací masky zaplavily internet, proto v tomto testu nemohla chybět. Trvá docela dlouho, než maska uschne - zhruba třicet minut. Po půlhodině jsem ji plná očekávání sloupla, protože jsem čekala, že bude působit jako magnet a vytahá ošklivou špínu z pórů, ale to se nestalo. V každém případě byla pleť po použití opravdu krásně jemná a zdála se o mnoho čistší. S každým dalším použitím je pleť hezčí a hezčí.

Známka jako ve škole: 1 

Revitalizační maska proti vráskám, Yves Rocher, 285 Kč

Revitalizační maska proti vráskám, Yves Rocher, 285 Kč.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách

Maska je určena pro všechny typy pleti a měla by působit proti příznakům stárnutí. Výrobce uvádí, že je inspirována tajemstvím krásy Korejek a díky technologii skin to skin by měla perfektně přilehnout k obličeji, a přispět tak k vyhlazení vrásek. Vypnout ji na celý obličej není úplně jednoduché. Nakonec  ale krásně přilnula k pleti a byla příjemná. Stačilo ji nechat jen 15 minut, ale  pro jistotu jsem si ji na obličeji nechala o něco déle, aby účinné látky měly čas působit. Vrásky mi samozřejmě nezmizely, ale měla jsem svěží, odpočatý pocit v obličeji. Díky tomu jsem se celkově cítila uvolněně.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační maska s minerály Ryor, 125 Kč (100 ml)

Hydratační maska s minerály Ryor, 125 Kč (100 ml). Koupíte na www.eshop.ryor.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Nanáší se na obličej na 15 minut a poté se její zbytky mají vmasírovat do pokožky. Hned v úvodu překvapila velmi mastná konzistence, která mi vlastně vadila celou dobu. Zbytky masky se do pleti vetřít nedaly. I po třech hodinách jsem na obličeji cítila nepříjemnou mastnotu, která postupně začala žmolkovatět. Pocit mastné pleti navíc nezmizel ani do rána. Má pleť je spíš smíšená, takže by maska pravděpodobně mohla fungovat hlavně u žen s výrazně suchou pletí.

Známka jako ve škole: 4

Hloubková čisticí maska Lavera, 49 Kč

Hloubková čisticí maska Lavera, 49 Kč. Koupíte na www.organictime.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz

Hloubková čisticí maska značky Lavera má 100% přírodní složení, což mě potěšilo, jelikož mám citlivější pleť, a proto musím pečlivě vybírat, co na ni nanáším. To se ukázalo jako první kámen úrazu, po snadném nanesení na obličej začala lehce pálit a po umytí zanechala zarudlou kůži. Idylický odpočinek ve vaně s maskou na obličeji se tedy nekonal, přesto jsem po umytí cítila, že je pleť výrazně jemnější. Pravděpodobně díky obsaženému minerálnímu jílu, který na pleť funguje skvěle, naopak možná máta a sůl z Mrtvého moře mou pokožku lehce podráždily. Čisticí masku bych doporučila všem s normální až mastnou pletí, u ostatních typů bych se bála zarudnutí nebo vysušení. Určitě vás ale potěší cena (necelých 50 Kč za dvě masky v jednom balení), která je vzhledem k přírodnímu složení skvělá!

Známka jako ve škole: 3

Vyhlazující maska proti vráskám Q10 plus, Nivea, 40 Kč

Vyhlazující maska proti vráskám Q10 plus, Nivea, 39,90 Kč.

Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Po této masce od firmy Nivea zůstala pleť nádherně jemná, hydratovaná  prozářená. Drobné vrásky po ní zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Navíc maska příjemně voní. Vyhovuje mi i typem balení. To obsahuje dva pytlíčky, každý na jedno použití, i když mně bohatě vystačí nadvakrát. Nemusím totiž řešit, kde mám čistou špachtličku, abych do kelímku nesahala přímo prstem. Protože je ale maska mastnější, doporučuji ji používat raději večer.

Známka jako ve škole: 1

Hloubková čisticí minerální pleťová maska s výtažkem z hamamelu a eukalyptu, Avon, 79 Kč (75 ml)

Hluboko čisticí minerální pleťová maska s výtažkem z hamamelu a eukalyptu, Avon, 79 Kč (75 ml).

Autor: archiv firem

Koupíte na www.avon.cz

Tato maska od Avonu mě příjemně překvapila. Pleť je po ní čistá, jemná a rozjasněná. Stačí nanést tenkou vrstvu na čistou pleť. Během působení změní maska barvu z černé na světle šedou. Tak poznáte, že je pleť vyčištěná. Jedinou nevýhodou je, že maska trošku stahuje a není na obličeji úplně příjemná. Výsledkem je ale perfektně čistá pleť. Za sebe můžu určitě doporučit.

Známka jako ve škole: 1

Antistres lifting maska For Life & Madaga, 167 Kč (18 ml)

Antistres lifting maska For Life & Madaga, 167 Kč (18 ml). Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Tato maska se skládá ze zeleného čaje, kyseliny hyaluronové a vitaminů. Co mi nejvíce vadilo, byl fakt, že jsem na balení nenašla dobu působení masky, což pravděpodobně ovlivnilo mé testování. Maska byla pro mou pleť hodně agresivní, cítila jsem se vysušená a pleť byla stažená. To mi bylo líto, protože jiné produkty od této značky, například krémy, mám ráda. Pozitivně hodnotím neutrální vůni. Cena je za 18 ml ale poněkud vysoká.

Známka jako ve škole: 4

Expresní okysličující maska Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 590 Kč (75 ml)

Expresní okysličující maska Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 590 Kč (75 ml).

Autor: archiv firem

Koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách

Detoxikační a oživující maska od Yves Rocher je určena pro všechny typy pleti. Vůně je typická pro Yves Rocher – intenzivní zelený čaj s tóny citronu, ale u masky bych se spokojila s menší intenzitou. Konzistence je velmi příjemná, dobře se nanáší a roztírá. Cítila jsem po jejím odstranění, že pleť je oživená a vláčnější. Trochu mi vadila absence českého návodu na testovaném vzorku, naštěstí jsem se o délce působení masky mohla dočíst alespoň v jiných jazycích.

Známka jako ve škole: 2

Maska Grapevine Line Therapy, 196 Kč (18 ml)

Maska Grapevine Line Therapy, 196 Kč (18 ml).Koupíte na www.forlifemadaga.com.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Tato maska je v neobvyklém malém, ale šikovném provedení v tubě. Je ideální na cesty. Dokáže parádně osvěžit pleť, která je pak o několik stupňů hebčí než před nanesením masky. Má příjemnou vůni hroznů. Jediné malé minus bych jí vytkla za zdlouhavější smývání z obličeje a za vyšší cenu.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační maska Rituals, 420 Kč (75 ml)

Hydratační pleťová maska Rituals, 420 Kč (75 ml)-Koupíte na www.rituals.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách

Maska od Rituals až neuvěřitelně nádherně voní. Po jejím použití je pleť sametově hebká. Vlastně jí nemám vůbec co vytknout. Dá se snadno smýt a k hebké pleti vám stačí pouhých 10 minut.

Známka jako ve škole: 1

Zklidňující pleťová maska Catastrophe Cosmetic, LUSH, 299 Kč (50 ml)

Zklidňující pleťová maska Catastrophe Cosmetics, LUSH, 299 Kč (50 ml), koupíte na cz.lush.com

Autor: archiv firem

Koupíte na cz.lush.com nebo v prodejnách

Moc se mi líbí, že s touto maskou máte jistotu, že všechny ingredience jsou čerstvé. Také její trvanlivost je jen pár týdnů a je proto dobré ji skladovat v lednici a spotřebovat opravdu do dvou měsíců, to ale není problém, protože je opravdu skvělá. Obsahuje rozmačkané borůvky, díky kterým má fialovo šedivou barvu a které pleť detoxikují. Heřmánek a kalamín ji zase zklidní, projasní a sjednotí. Nechte ji na obličeji dokud nezaschne a poté ji z obličeje smyjte teplou vodou.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační textilní pleťová maska Moisture Boost, Rituals, 280 Kč (1 ks)

Hydratační textilní pleťová maska Moisture Boost, Rituals, 280 Kč (1 ks). Koupíte na www.rituals.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách

Tenhle typ masky je pro mě novinkou. Jde vlastně o textilii napuštěnou účinnými látkami, zvláště kyselinou hyaluronovou, s níž mám opakovaně dobré zkušenosti. Je skvělá, splnila, co slibuje. Ale velkým minusem je cena, tři stovky za masku každý týden rozhodně nedám, proto jde známka o něco dolů.

Známka jako ve škole: 2

Maska Lavera Basis Q10, 59 Kč

Pleťová maska Lavera Basis Q10, 59 Kč. Koupíte na www.organictime.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.organictime.cz

Spousta efektu za pár korun. Vždycky jsem používala masky především kvůli tomu, aby pleť vyčistily a zbavily ji černých teček, teprve poslední dobou přicházím na chuť maskám výživným. A tohle je trefa. Asi bych úplně nevěřila tomu, že dokáže bojovat s vráskami, ani jsem to od ní nečekala, ale rozhodně pleť dokáže vyživit. Ještě další den jsem cítila pozitivní efekt masky, pleť po ní byla nezvykle vláčná.

Známka jako ve škole: 1

Pleťová maska se zeleným jílem Le Petit Olivier, 144 Kč (75 ml)

Pleťová maska se zeleným jílem a tea tree esenciálním olejem, Le Petit Olivier , 144 Kč (75 ml).

Autor: archiv firem

Koupíte na www.demdaco.cz

Čisticí maska se zeleným jílem se hodí pro smíšenou až mastnou pleť. Pokud máte pleť citlivou jako já, tak se jí raději vyhněte, protože opravdu vysušuje. Stejně tak není vhodná pro ty, kdo neocení vůni tea tree oleje, protože voní přesně po něm. Masky stačilo nanést menší množství a po pěti minutách opravdu díky jílu zaschla na obličeji. Během zasychání mě obličej lehce pálil. Po umytí byl hladký, ale vysušený.

Známka jako ve škole: 3

Maska Zelený jíl, Saloos, 105 Kč (80 g)

Tělová a pleťová maska Zelený jíl, Saloos, 105 Kč. Koupíte na www.folly.cz.

Autor: archiv firem

Koupítena www.folly.cz

Tyhle masky mám rada, protože jsou naprosto přírodní. Proto mi ani tak nevadí, ze si prášek musím nejdříve sama smíchat s vodou, což má dvě negativa - v čem, a za druhé - málokdy odhadnu, kolik přesně a v jakém poměru. Když jsem se přes to všechno dostala, ocenila jsem, že maska nepálí, nestahuje tak, abych si ji chtěla za 10 minut smýt. Vydržela jsem to více jak doporučovaných 20 minut. Smyla se snadno a pleť byla vypnutá a hydratovaná.

Známka jako ve škole: 2

Zklidňující maska s bylinkovým čajem Cremorlab, 119 Kč (1 ks)

Zklidňující maska s bylinkovým čajem Cremorlab, 119 Kč (1 ks). Koupíte na www.fann.cz.

Autor: archiv firem

Koupíte na www.fann.cz

Textilní maska, která je napuštěná účinnými látkami by měla zklidňovat a projasňovat pleť. Produktu je na ní hodně, až mi přijde (také vzhledem k ceně) že je jí na jedno použití škoda. Nechala jsem ji na pleti působit asi 20 minut a pak do ní zbytek vmasírovala. Musím uznat, že byla zklidněná a jakoby "šťavnatá. Vůně blinkového čaje je velmi příjemná a maska obličej nedráždí. Ale za tu cenu bych čekala výraznější efekt.

Známka jako ve škole: 2

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...