Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pes jako dula! Tenhle chlupáč pomohl rodičce v nejtěžších chvílích

16. listopadu 2018 | 06:00

Většinou si maminky zvou k porodu své partnery, porodní asistentky, vlastní maminky nebo duly. Brook rodila doma a při narození dcery jí asistoval její pes! Byl u každé kontrakce i při vážení miminka. Fotky, na kterých je pes pravou rukou rodičky, jsou neuvěřitelné!

Manželé Brook a Steve čekali druhé dítě, a tentokrát holčičku. Doma dnes ale mají děti tři! Svého psa Rangera považují za plnohodnotného člena rodiny a berou ho jako své dítě. Není se čemu divit. Ranger se nechová jako normální pes. Má lidské vlastnosti, které byste u většiny psů nenašli. Byl největší podporou pro svou paničku, když rodila jeho "sestřičku". 

Brook si zvolila porod v pohodlí domova a v přítomnosti své rodiny. Po ruce byla i "lidská dula", která na vše dohlížela. Nebyla ale skoro potřeba! Nahradil ji pes Ranger, který byl u každé kontrakce. Svou paničku často olizoval, když z ní cítil neklid. Sám byl bezpochyby rozhozený a netrpělivě přešlapoval. Když si Brook vlezla do bazénku, kde začínala tlačit, Ranger byl neustále v pozoru a paničku hlídal. 

Vykulenýma očima pozoroval, jak se malá Berkeley snaží dostat na svět, a sám se její přítomnosti nemohl dočkat. Když holčičku vytáhli z vody v bazénku, zachytila fotografka zvláštní spojení mezi Brook a Rangerem. Dlouhý oční kontakt. Pro všechny to byla velmi dojemná chvíle a pro Rangera taky! 

Když dula Berkeley omyla a začala ji vážit, Ranger se od holčičky nehnul ani na krok. Byl pořád u ní. Kontroloval, jak se váží, očichával ji. Jednoduše se seznamoval s dlouho očekávanou "sestřičkou", na kterou bude dohlížet. Nakonec se s ní i dobrovolně a hrdě nechal vyfotit. Fotografie pořízené přímo z porodu jsou doopravdy úsměvné. Je neuvěřitelné, jak byl pes nadšený z narození miminka a jak svou radost dokázal projevit! 

Autor: Adéla Ondroušková