Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Okamžiky, které dojmou! Chovatel bere štěňata do domovů pro seniory, aby jim udělal aspoň malou radost

12. listopadu 2018 | 06:00

Dnešní doba je v mnohém opravdu krutá. Někteří lidé své rodiče či prarodiče posílají dožít jejich životy do zajetí samoty a stesku. Tento muž však zjednává nápravu a spolu se svými psy pomáhá osamoceným seniorům znovu cítit štěstí a lásku!

Brett Kaemmerer vlastní chovnou stanici přes třicet let a jeho psy miluje každý, kdo se na ně podívá. Jsou to zdravá a krásná zvířata, která dělají Brettově rodině společnost od jeho dětství. Pokaždé, když se mu narodí nový vrh štěňat, je nutná jejich socializace. Většina ostatních chovatelů pouští svá psí miminka pouze k ostatním psům a tím tenhle proces končí. Brett měl ale mnohem lepší nápad. Vozí svá štěňátka do domovů pro seniory, a rozdává tak radost.

„Poslední rok života naší babičky byl velmi náročný a smutný. Trávili jsme s ní téměř celé dny, a proto se necítila sama. V dnešní době je mnoho seniorů, kteří své poslední měsíce tráví osamoceni a ve smutku bez rodiny. Proto jsem se rozhodl to za ostatní napravit,“ vysvětloval Brett.

Své psy pravidelně přiváží v košíku a rozdává je starým lidem, aby se s nimi pomazlili. Většina z nich pláče štěstím, malé uzlíky k sobě silně tiskne a vypráví přitom vzpomínky na své mazlíčky. Seniorům se vždy rozzáří oči a jsou najednou plní života. Je to doopravdy čistá radost, která vás dojme.

Zaměstnanci těchto domovů jsou za Brettovy návštěvy vždy vděční a hned se ptají, kdy očekává další várku štěňátek, aby jim je přivezl a aby si je mohli půjčit. Asi se neříká nadarmo, že hlazení psích miláčků je pro člověka balzámem na duši! 

Autor: Adéla Ondroušková