Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Uprostřed tornáda ji málem zabilo krupobití. Dceru zachránila vlastním tělem!

22. října 2018 | 06:00

Mladá matka z Austrálie si v tu chvíli myslela, že je to jejich poslední hodinka. Ocitly se uprostřed tornáda, to jim zničilo auto a ony skončily pod silnou palbou krupobití. Bouře způsobila matce rozsáhlá zranění a také velkou psychickou újmu. 

Fiona Simpson (23) žije se svým manželem a čtyřměsíční dcerou v Austrálii, kde má celou rodinu. Vedle malé dcerky má na starosti i svou babičku (78), se kterou často jezdí zařizovat důležité věci. Tahle cesta je ale málem stála život! Na cestě v autě je totiž zastihla obrovská bouře, ze které se vyklubalo silné tornádo. Fiona nejdřív myslela, že to zvládne, a chtěla skrze silný vítr a déšť projet. Bohužel netušila, že bude počasí až takhle kruté.

Když si uvědomila, že jde do tuhého, zaparkovala auto na straně silnice. V mžiku nebylo nic vidět, přišly přívalový déšť, silný vítr a padaly kroupy velikosti pingpongového míčku. Krupobití rozbilo autu okna a Fiona, babička a dcera byly přímo pod plnou palbou ledu. Malou dceru Fiona popadla, strčila si ji pod nohy a chránila ji vlastním tělem. "Bála jsem se, ale nebyl na to čas. Skočila jsem pro dceru a rychle ji strčila k sobě pod nohy! Zažily jsme peklo."

Auto bylo naprosto zničené a všechny tři zraněné byly převezeny do nemocnice. Byly silně otřesené, ale šťastné, že přežily. Fionina dcera měla pár škrábanců a modřin, stejně jako Fionina babička, která byla hlavně v šoku. Mladá maminka to ale odnesla nejvíce! Po celém těla měla obrovské podlitiny a rány! Zachovala se tak, jak by nejspíš reagovala každá matka. Nastavila své tělo, aby zachránila své dítě! „Díky bohu, že je malá s babičkou v pořádku. Bylo to strašné a dceru to mohlo zabít,“ podotkla ještě vyděšená Fiona. 

Autor: Adéla Ondroušková