Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jako Spider-Man navštěvuje vážně nemocné děti: Štěstí v jejich očích dojme i vás!

20. října 2018 | 06:00

I v dnešní době se mezi námi najdou dobří lidé, kteří jednoduše chtějí pomáhat. Kdo by čekal, že se z obyčejného trenéra v posilovně stane superhrdina, který pomáhá nemocným dětem v jejich nejtěžších situacích? Tento muž rozzářil už tisíce dětských tváří!

Ricky Mena byl dříve obyčejný fitness trenér v posilovně, který se ve volném čase věnoval hudbě a sportu. Práce fitness trenéra ho sice naplňovala, ale neuživila. Dlouho přespával na pohovce u svých přátel a horko těžko sháněl něco k jídlu. Sám Ricky vypráví, že z téhle situace ho dostala jeho mrtvá babička, která se mu zjevila ve snu. Postavu Spider-Mana mu vykreslila jako hrdinu pomáhajícího v dětských nemocnicích. 

Druhý den ráno prodal Ricky své auto a za peníze z prodeje si koupil realistický a hlavně velmi drahý oblek Spider-Mana. Své první dítě navštívil v roce 2014 a ze setkání s nemocným chlapcem byl dojatý a pár dní otřesen. "Za ten úsměv na jeho tváři to prostě stálo," dodal odhodlaný Ricky a začal plánovat další návštěvy dětských nemocnic.

Rickymu nešlo ani tak o vyšší finanční ohodnocení jako o tu radost, kterou díky jeho přítomnosti děti znovu cítily! Rodiče nemocných dětiček z něj byli doslova paf. Vždy si nakráčel do nemocnice, viděl všechny ty nemocné a nebohé tváře a dodal jim sílu, naději a taky lásku. To bylo přesně to, co potřebovaly. Stereotypní dny plné léčby a strachu jim přišel zlepšit sám pan Spider-Man. Je to superhrdina, díky kterému se nemocné děti nyní cítí výjimečnými a potřebnými!

Práce tohoto muže je prý Božím posláním. Ricky si váží každé chvíle s dětmi a je vděčný za další jiskry v dětských očích. Jeho myšlenka je doopravdy chvályhodná a on doufá, že bude moct rozdávat štěstí a naději dalších několik let.

Autor: Adéla Ondroušková