Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V šesti letech ji opustila vlastní matka a nechala ji starat se o ochrnutého otce

6. října 2018 | 05:45

Tragédie se bohužel stávají i dobrým lidem. Proto by členové rodiny měli držet pohromadě a v takových situacích si maximálně pomáhat. Muž jménem Tian takové štěstí neměl. Po tragické nehodě ochrnul a jeho žena ho nemilosrdně opustila.

Před třemi lety se jedné spokojené rodině v Číně stala strašlivá věc! Když si jejich tatínek Tian chytil na ulici taxi, nevěděl, že se mu za pár minut obrátí život vzhůru nohama. Při otřesné autonehodě utekl smrti jen o vlásek, ale stejně neměl vyhráno. Ochrnul, a zbytek života tak zůstane závislý na pomoci ostatních.

Očekával, že pomocnou ruku mu podá zejména jeho milovaná manželka, se kterou má dvě děti. Ta ale dva měsíce po nehodě i se starším synem odešla a už se nikdy nevrátila. Opustila tak manžela i malou dcerku. Tian tak zůstal sám s dcerou Jiou Jiou. Té je dnes šest let a svému otci pomáhá každý den.

Vstává v šest hodin ráno, masíruje otci svaly, nakrmí ho a obleče. Následuje její den ve škole, kdy se doma o nemocného otce starají oba prarodiče. Poté, co se vrátí ze školy, nedá si nohy na stůl a nekouká na televizi. Čeká na ni totiž další "šichta". Připravuje večeři a pomáhá v domácnosti. Když je potřeba, svého otce umývá i holí. "Mám k tatínkovi velmi blízko, proto mi matka nechybí. Stýská se mi ale po starším bratrovi," podotkla šikovná Jia Jia.  

Její život je bezpochyby úplně jiný než životy našich dětí. Čas na kamarády nemá skoro žádný a volné chvíle tráví se svým ochrnutým otcem. Jia Jia vypadá ale velmi spokojeně. Svému tatínkovi pomáhá ráda a s láskou. Je vděčná, že ji neopustil a na rozdíl od její matky s ní zůstal. I přes velká omezení se snaží se své dceři maximálně věnovat.

 

Autor: Adéla Ondroušková