Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tohle vás dojme! Válečný veterán doprovodil vnučku k oltáři. Dva dny nato zemřel

Video se připravuje ...
Veterán druhé světové války doprovodil svou vnučku k oltáři. Dva dny na to zemřel
VIDEO: www.youtube.com/Rumble Viral
24. září 2018 | 06:00

Ani těžký zdravotní stav nezabránil polskému hrdinovi, který za druhé světové války utekl nacistům, aby svou vnučku doprovodil v její velký den k oltáři. Pouhé dva dny nato čtyřiadevadesátiletý veterán zemřel. Podívejte se na dojemné video!

 

Hosté nedávné svatby v polském Bialystoku byli svědky opravdu emotivního zážitku, kdy čtyřiadevadesátiletý vojenský veterán Bronislaw "Grom" Karwowski doprovodil svou vnučku Joannu k oltáři. Tuto příležitost si ani přes vážný zdravotní stav a vyčerpání nenechal ujít. Sám tvrdil, že cítil povinnost být v tento výjimečný den se svou rodinou. 

Nejen pro hosty, ale hlavně pro budoucí manžele byl tento okamžik opravdu emotivní. Sám ženich neskrýval slzy dojetí, hrdinovi poděkoval za doprovod jeho budoucí ženy a přidal dva polibky na tvář. Pro samotnou nevěstu byl tento okamžik výjimečný už jen kvůli tomu, že to bylo naposledy, kdy svého dědečka viděla. Bronislaw Karwowski totiž dva dny po svatbě zemřel.

Polský hrdina stejně oddaně sloužil své zemi během druhé světové války, kdy byl zadržen nacisty. Podařilo se mu ale zázračně uniknout. Zúčastnil se varšavského povstání a po skončení války byl v roce 1948 opět zatčen a odsouzen k deseti letům vězení. Za své zásluhy a věrnost polské zemi získal několik ocenění, mezi která patří například Rytířský kříž Řádu znovuzrozeného Polska.

 

Autor: Aneta Valešová