Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Blogerce došla trpělivost: Fotografové fotí jen hubené ženy!

19. září 2018 | 06:00

Světové týdny módy, tak zvané fashion weeks, jsou událostí, které se přikládá velká důležitost. A tak jako všude, kde se jedná o styl a ženskou krásu, v hledáčku objektivů se objevují především super štíhlé ženy. Možná se ale vše brzy změní díky plus size blogerce, která odstartovala kampaň #FatatFashionWeek!

Ačkoliv jsou týdny módy stále více exkluzivnější a píše se o nich mnohem víc než před několika lety, pokrok je stále pomalý, a to zejména, když jde o ženy, které mají pár kilo navíc. Podle průzkumu se na fashion weeku objevily pouze 0,4 procenta modelů, které byly plus size. 

Z fotografií to možná vypadá, že přehlídky navštěvují pouze štíhlé ženy, ale vše je úplně jinak! To pouze fotografové zachycují ženy, které se jim zdají vhodné, aby fashion week navštěvovaly. Fashion week však navštěvují ženy s různorodými postavami, a přesně to se rozhodla ukázat blogerka Kellie Brown s otázkou: "Jak někdo může předstírat, že žádné stylové silné ženy neexistují?"

Do jejího projektu na Instagramu se začalo zapojovat stále více žen. Hastag #FatatFashionWeek milují a také ho používají. Kellie říká: „Hastag jsem vytvořila jako způsob dát všem vědět, že v módním průmyslu je mnoho žen, které vypadají skvěle i přes jejich vyšší váhu. Vím, že jsem nebyla jediná plus size žena na fashion weeku, a chci, aby se i na molech objevovalo více rozmanitosti. Díky sociálním sítím je to mnohem jednodušší.“ Ženy, které se do projektu zapojily, najdete v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová