Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Modelka s Downovým syndromem se stala hvězdou přehlídky! Pomohly jí sociální sítě

12. září 2018 | 06:00

Jedenadvacetiletá Španělka Marian Avila se narodila s Downovým syndromem. A na týdnu módy v New Yorku, který skončil právě včera, ukázala všem, že i přes své postižení může zazářit na přehlídkovém mole!

Žít s Downovým syndromem jistě není nic lehkého. Přesto to neznamená, že se musíte vzdát všech svých snů. Příkladem může být příběh mladé Marian, která snila o kariéře modelky už jako malá holčička. Nevěřila, že by se jí něco takového mohlo vyplnit. Ale stalo se a předvedla se opravdu ve velkém stylu. Před pár dny zazářila na velké módní akci New York Fashion Week.

„Během večera jsem se cítila skvěle. A jsem ráda, že jsem mohla ukázat světu, že neexistují žádné překážky," říká pyšně španělská dívka, která předváděla šaty návrhářky Talishe White. Když se v krásných večerních šatech procházela po mole jako zkušená modelka, v hledišti jí drželi palce rodiče a sourozenci. Velkou podporu měla i od ostatních předvádějících modelek.

Za splnění svého velkého snu vděčí Marian návrhářce Talishe White, jejíž modely se hodí na ples a jiné speciální příležitosti. A jejím posláním je: Žádné bariéry pro ženy všeho druhu.

A jak se o nadějné modelce vlastně Talisha dozvěděla? Jejího příběhu si na sociálních sítích všimla jiná modelka a řekla jí o něm. Ta dlouho neváhala a Marian kontaktovala na Facebooku.

„Mám za ni velkou radost. Po tom, co se ukázala na mole, se stala vytíženou modelkou. Setkala se se spoustou zajímavých lidí z časopisů Vogue a Harper's Bazaar a z různých modelingových agentur,“ svěřila se návrhářka. Je tedy možné, že o této nezvyklé a zároveň nadějné modelce ještě hodně uslyšíme.

 

Autor: beni