Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V lékaři poznala dítě, kterému kdysi zachránila život! Po třiceti letech si pamatoval její jméno

Zdravotní sestra se po 28 letech setkala s dítětem, kterému zachránila život. Stal se z něj doktor
7. září 2018 | 06:00

Zdravotní sestra Vilma Wong nikdy nezapomněla na předčasně narozené dítě, o které se starala v začátcích své kariéry. Sama ani netušila, že se s ním po dlouhých osmadvaceti letech opět shledá, a už vůbec ji nenapadlo, že se z něj stane její kolega!

Vilma Wong pracovala na novorozenecké jednotce intenzivní péče v nemocnici v Palo Alto v Kalifornii dlouhých dvaatřicet let. Během těchto let jí pod rukou prošly tisíce novorozenců, ale nikdy nezapomněla na dítě, o které se starala v začátcích své kariéry. Brandon Seminatore se narodil v devětadvacátém týdnu těhotenství a vážil pouhých tisíc sto gramů. V nemocnici musel strávit dlouhých čtyřicet dní.

Jednoho dne si Vilma v práci všimla nového lékaře, který kontroloval pacienty, ale nebyl jí nijak zvlášť povědomý. Vydala se za ním, aby zjistila jméno, a ohromným překvapením pro ni bylo, že jeho jméno jí něco říká... Zeptala se proto Brandona, odkud pochází, a překvapený mladík přiznal, že se narodil ve stejné nemocnici. Vilma se zeptala ještě na jednu věc a odpověď ji přesvědčila o tom, že stojí tváří v tvář muži, o kterého se kdysi v jeho těžkých začátcích starala!

"Zeptala jsem se, jestli je jeho otec policista. Najednou bylo ticho a pak se zeptal on mě, jestli jsem Vilma," vzpomíná na silný zážitek zdravotní sestra. Brandonovi jeho rodiče samozřejmě vyprávěli, za jakých okolností se narodil, a také znal fotku, na které je ještě jako miminko vyfocený s Vilmou, která o něj pečovala. Zpočátku byli oba v šoku, ale ze shledání po tolika letech měli velkou radost. "Setkání s Vilmou byl neskutečný zážitek! O své pacienty se stará s láskou a záleží jí na nich. Důkazem je i to, že si po třiceti letech pamatuje mé jméno," dodal lékař.

 



Autor: Aneta Valešová