Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentka bojuje s anorexií. Tyhle fotky vás vyděsí i dojmou!

30. srpna 2018 | 11:38

Poruchami příjmu potravy trpí značná část společnosti. Takto nemocným lidem často nedochází, že je s jejich zdravím něco v nepořádku. Příkladem je studentka Emily, která si svou nemoc také nechtěla připustit. Dnes sdílí fotografie ze svého boje s anorexií, aby ostatním otevřela oči a varovala je před touto nemocí.

Emily Hewitt (21) je studentka z Anglie, která se svou anorexií bojuje již dlouhých šest let. „Prvních pět měsíců bylo nejhorších. Měla jsem zavedenou vyživovací sondu, protože jsem jednoduše sama jíst nemohla. Nešlo to,“ dodala nemocná Emily.

Kvůli zákeřné nemoci musela odložit studium a rodinu viděla jen necelou hodinu na Vánoce. I přes rozhodnutí, které Emily sama učinila, a to, že se odevzdala do rukou lékařů, posílala své fotografie kamarádům. Nechápala, proč ji doktoři stále uměle vyživují, když už přibrala dost. To ale nebyla pravda. Emily byla doslova kost a kůže. Jen se sama tak neviděla, jelikož jí to její psychické onemocnění nedovolovalo. 

„Přišla jsem si tlustá a přátelé o mě měli strach. Báli se, že zemřu. Nejdřív jsem jim nevěřila, ale později jsem se o sebe také začala panicky bát!“ Komunikace s člověkem trpícím poruchou příjmu potravy je rozhodně komplikovaná. Každý – i ti nejbližší – si musí dávat pozor na jazyk. Nemocní jsou totiž velmi přecitlivělí a paličatí. A to přesně byla i Emily. To, že je nezdravě hubená, si musela uvědomit až sama. Nyní počítá s tím, že se bude do nemocnice vracet, a je odhodlaná se uzdravit.

„Všechno jsem tajila a bála jsem se, aby na mě lidé nekoukali skrz prsty. Věděla jsem, že jsem nemocná, ale říkala jsem si, že to nikdy nezajde tak daleko. Bohužel zašlo. Buďte ke svým blízkým pozorní a vtlučte jim do hlavy, že jejich uzdravení je reálně možné,“ napsala Emily na svůj facebookový profil. Studentka anorexií stále trpí, ale už je připravena ji porazit.

Autor: Adéla Ondroušková