Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zrůda přivázala fenku tak, že visela za krk. Život jí zachránili sousedé

1. září 2018 | 06:00

Ne každý domácí mazlíček má to štěstí, že žije spokojený život v milující rodině, která se o něj vzorně stará. Fenka Cala si prošla peklem, když ji její majitel nemilosrdně týral. Přesto ale začala lidem znovu věřit a teď má konečně šanci žít veselý psí život.

Většina z nás bere své psí kamarády jako plnohodnotné členy rodiny. Najdou se ale stále lidé, kteří se o svého mazlíčka vůbec nestarají, a zachází to až tak daleko, že ho dokonce také týrají. Cala je krásná fenka, která bohužel měla smůlu na majitele, který si ji vybral.

Často ji držel samotnou a uvázanou na silném řetězu v tmavé místnosti. Špatně se jí dýchalo, byla podvyživená a vyčerpaná. Původní "páníček", jestli ho tak můžeme nazvat, ji moc nekrmil a nedocházel s ní na pravidelné kontroly k veterináři.

Štěstí se ale na fenku usmálo a ona se dostala ze spárů svého nenávistného majitele. Znepokojení sousedé si totiž všimli chování majitele fenky a své obavy nahlásili na policii, která začala situaci okamžitě řešit. Po převezení na veterinární kliniku museli lékaři Calu dostat z podvýživy a vyčerpání. Fenka nehnutě ležela zavěšená na řetězu několik hodin, měla na krku krvácející rány a byla utrápená životem.

Přestože trpěla velkými zdravotními potížemi a vypadala, že by nejraději umřela, dokázala se s pomocí lékařů vzchopit a přežít. Dnes je součástí milující rodiny, která se Cale snaží poskytnout veškerou péči, která jí chyběla. Díky ní je z ní dnes šťastná, spokojená a silná fenka. 

Autor: Adéla Ondroušková