Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhodili je z bazénu za kojení dětí! Byli jsme v právu, hájí se plavčíci

24. srpna 2018 | 06:00

Přestože je kojení přirozená a pro spoustu žen krásná věc, stále ve společnosti vzbuzuje vlny diskusí. Tyto dvě ženy si nelámaly s ničím hlavu a jednoduše své děti nakrmily, když bylo potřeba. Jak to dopadlo?

Natalie Forester a Chloe Hattersley pocházejí z anglického Burslemu. Během plaveckého kroužku přímo v bazénu své děti nakojily, a to aniž by se zeptaly na povolení. Po chvíli byly personálem požádány, aby urychleně opustily bazén, a to i se svými dětmi. Důvod?

Zaměstnanci bazénu sice tvrdí, že kojení na veřejnosti podporují, není podle nich ale vhodné, aby matky kojily své děti přímo v bazénu, kde se děti mohou nalokat vody. Drzé zacházení personálu a pohledy ostatních návštěvníků je rozčílily natolik, že sepsaly stížnost. Pořvávání plavčíka na kojící matky zkrátka nebylo chování, které si Natalie a Chloe představovaly jako vhodné. Jen kvůli tomu, že kojí své děti? Celou situaci proto braly jako diskriminaci žen.

Odpověď na jejich stížnost byla rychlá. Kojení je prý podporováno v celém areálu, kde rozhodně lze najít místo pro klidné nakrmení dítěte, nikoliv však přímo v bazénech. Podle personálu může totiž dojít k ohrožení zdraví dětí. Jinými slovy měly nakrmit své děti někde na tichém a klidném místě, kde na ně nebudou muset koukat ostatní návštěvníci. Pohoršené maminky se setkaly s názory ostatních matek, které mají z minulosti podobné, či dokonce stejné zkušenosti! Co si o tom myslíte?

 

 

Autor: Adéla Ondroušková