Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Trojčata se narodila předčasně a bojovala o život. Zdrceným rodičům zůstala jen holčička

17. srpna 2018 | 06:00

Ztráta dítěte je nejhorší noční můra všech rodičů. Tato rodina se musela vyrovnat dokonce se ztrátou dvou dětí, krátce po narození zemřely. Smutek ale u nich doma nepanuje. Snaží se totiž, aby jejich jediná dcera, která předčasný porod přežila, měla spokojený a šťastný život bez jakýchkoliv starostí!

Je tomu už pět let, co se Stacey a její manžel dozvěděli, že čekají trojčata. Šťastnou novinu dlouho vstřebávali, jelikož z žádného dítěte skočit hned na tři – to je pochopitelně šok. Nová informace o početné rodině je ale těšila a nemohli se svých dětí, které budou brzy běhat po jejich obýváku, dočkat. 

Jenže Stacey začala rodit sedmnáct týdnů před termínem a porodila tři maličkaté a nedonošené uzlíky, kterým náhle začal boj o život. Dcera, která se narodila jako první, neměla ještě ani jméno a zemřela krátce po porodu. Byla s rodiči jen pár chvil. Syn Parker bojoval ze všech sil v inkubátoru vedle své sestry Peyton, která na tom byla nejlépe. 

Parker se opravdu snažil a oba rodiče u něj trávili veškerý svůj čas. Doufali, že se stane zázrak. Lékaři ale nedávali dětem mnoho šancí. Stacey a manžel byli zdrceni. Nechtěli si připustit, že přijdou o všechny své děti, na které se tolik těšili.

Dva měsíce od porodu, přesněji tedy padesát pět dní, přišla velká rána. Parker svůj boj nevyhrál a zemřel. Nesnesitelnou bolest, kterou procházela celá rodina, nejspíš nejde popsat, ale o něco lépe začalo být tehdy, když manžel Stacey oznámil, že malá Peyton přežije. "Byla dokonalá, měla krásný nos, všechny prstíky. Byla tak maličká, ale zároveň silná na to, aby svůj boj vyhrála," podotkla maminka Stacey o své dceři. 

Peyton je nyní pětiletá, zdravá slečna, která ráda sportuje a tančí. Rodičům dělá radost a oni se snaží její život udělat co nejšťastnější. "Pořád to bolí. Každý den si vzpomenu na ty dva drobečky, kteří nás opustili. Nesmím ale nic z toho přenášet na Peyton. Je to veselá holka, a tak to má být," dodává Stacey. 

Autor: Adéla Ondroušková