Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Od sedmi let ji šikanovali, pak ji ale na ples doprovodil gang motorkářů

23. července 2018 | 06:00

Školní léta bývají jedna z nejdůležitějších, co se učení, utváření osobnosti a navazování mezilidských vztahů týče. Pro dítě to ale může být také dost náročné, obzvlášť v období dospívání. Své o tom ví šestnáctiletá Chloe Robson z Velké Británie, která se dlouhá léta musela potýkat se šikanou.

Od sedmi let se musela Chloe vyrovnávat se šikanou. Byla obětí nepříjemných poznámek a ostatní si z ní dělali tak akorát legraci. Sama tvrdí, že školní léta protrpěla a cítila se bezcenná. Není proto divu, že když se blížil den maturitního plesu, měla obavy z reakcí ostatních. Celou situaci naštěstí zachránil její strýc Grant Robson, který je členem North East Bikers Against Bullies, což je skupina severovýchodních motorkářů, kteří pomáhají charitativním organizacím bojovat proti šikaně.

Její strýc svolal sto dvacet šest motorkářů, ti pak Chloe doprovodili na maturitní večírek. "Když jsem uslyšela motory a uviděla všechny, kteří přijeli, tak jsem byla v šoku. Nečekala jsem, že jich přijede tolik. Díky nim jsem se cítila jistá a věděla jsem, že mě podpoří. Byla to nepopsatelná chvíle. Všichni mí přátelé za mnou přiběhli a obdivovali mě," říká Chloe.

Není ale jediná, která se s těmito problémy musí vyrovnávat. North East Bikers Against Bullies často povzbuzují děti, které se stávají obětí šikany. Ta je zkrátka bohužel častým tématem. Díky nim Chloe zažila jeden z nejlepších večerů svého života a alespoň na chvilku zapomněla na těžká školní léta.

 

Autor: Aneta Valešová