Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Odvážná reklama boří mýty o ženském těle: Také ženy mají chlupy!

Video se připravuje ...
VIDEO: www.youtube.com/Billie
16. července 2018 | 06:00

Všimli jste si někdy, že v reklamách na holicí přípravky pro ženy nejsou nikdy vidět chloupky? Celkem zvláštní, když se jedná o holítka, která mají ochlupení zbavit, že ano? Kosmetická společnost Billie proto zveřejnila reklamu, ve které dává jasně najevo, že ženské ochlupení je zcela běžná věc.

Poté, co si kosmetická firma Billie uvědomila, že na ženy je v komerční společnosti stále nahlíženo jako na dokonalé, zveřejnila reklamu, ve které dává najevo, že realita je trochu jiná. V reklamách vůbec nenarazíte na ženu s neoholenýma nohama, přestože se jedná o reklamu na holítka. Ženské ochlupení pak často nemá místo ani v běžné konverzaci, protože se považuje za "neženské". 

"V reklamách vidíte ženy s dokonale oholenýma nohama. Vždy jsme si říkali, že holení je volbou – jsou to vaše chlupy, a tak by vám nikdo neměl říkat, co s nimi dělat. Jsme rádi, že jsme zahájili kampaň, která pomůže na ženské ochlupení nahlížet jako na běžnou věc, a změní tak způsob, jakým se na ženy v masmédiích nahlíží," říká spoluzakladatelka kosmetické firmy Georgina Gooley.

Značka zároveň povzbuzuje všechny ženy, aby oslavovaly své tělo. Na Instagramu má kosmetická firma početnou základnu fanoušků, kteří se nebojí sdílet své fotografie s hashtagem #projectbodyhair.

 

Autor: Aneta Valešová