Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Psí hrdina: Skočil před svou paničku, aby ji zachránil před hadím uštknutím

9. července 2018 | 06:00

Psi jsou zkrátka nejvěrnější přátelé na světě. Pokud jim poskytnete dostatečnou péči a zahrnete je láskou, vrátí vám to dvakrát tolik. Důkazem je statečný Todd, který svou paničku zachránil před hadím uštknutím!

Když se Paula Godwin ze Spojených států rozhodla vyvést své dva milované pejsky na chvíli ven, nečekala, jak tragická vycházka z toho nakonec bude. "Byl to nádherný slunný den. Jak jsme se procházeli, tak jsem se nedívala na cestu a málem jsem šlápla na chřestýše," vypráví. Celá situace mohla dopadnout opravdu špatně, kdyby nezasáhl jeden z Pauliných pejsků – malý Todd.

Teprve šestiměsíční štěně zlatého retrívra na nic nečekalo a skočilo před svou paničku, aby ji zachránilo. "Vrhl se před mé nohy, aby mě had neuštknul. Je to opravdový hrdina," říká Paula. Todd ale neměl takové štěstí, had ho zasáhl přímo do čumáku a rána začala rychle natékat. Paula na nic nečekala a štěně rychle odvezla k veterináři, ten mu dal protilátku a nechal si ho v ordinaci celý den na pozorování.

Dnes je štěně naprosto v pořádku a jeho majitelka je mu neskonale vděčná za záchranu. "Todd už bude napořád můj hrdina," napsala Paula na svůj Facebook. Podívejte se do fotogalerie na psího zachránce!

Autor: Aneta Valešová