Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dříve dívku za její vousy šikanovali. Nyní je hrdě vystavuje!

6. července 2018 | 06:00

Nova Galaxia (26) se po dlouhých letech přestala schovávat a nyní čelí realitě. Své vousy okázale vystavuje celému světu, a to bez jakéhokoli ostychu. Pomohla jí k tomu její láska Ash, která ji miluje a dodává jí kuráž i sebevědomí! 

Nova Galaxia žije ve Virginii a od dětství trpí syndromem polycystických ovarií. Tento syndrom je charakteristický růstem ochlupení, neplodností či zastavením menstruace. Tato nemoc byla u Novy diagnostikována v období její puberty, což bylo pro ni jako pro dívku naprostá katastrofa.

Vypadám jako chlap!

Začaly jí růst vousy na obličeji. Denně si je před školou holila. Děti ve škole se jí ale smály a brzy se Nova stala obětí kruté šikany. Není tedy divu, že svou nemoc tajila a vousy se snažila zakrývat, co to šlo! "Holila jsem se před školou každý den. Nemohla jsem dopustit, aby mě s vousy někdo viděl, z toho jsem měla noční můry," dodala odvážná Nova.

Temné tajemství, které Nova tak pečlivě ukrývala, se postupně začalo prorvávat na svět. Její blízká přítelkyně Ash Byrd se ze všech sil snažila Nově zvednout sebevědomí a kuráž. Jenže to šlo těžce. Nova se bála tlaku společnosti, nechtěla být tolik odlišná. "Měla jsem strach, že si lidé budou myslet, že jsem zrůda," dodala Nova.

Pomohlo jí přátelství

Ash Byrd, která se nepovažuje ani za ženu, ani za muže, to ale dokázala! Později s Novou navázala partnerský vztah, to Novu donutilo jít s pravdou ven. Ash dodávala Nově tolik sil, že si minulý rok statečná žena přestala holit záda i vousy na obličeji! "Ze začátku jsem se bála, ale teď jsem ráda, že jsem to udělala. Mám své vousy ráda," dodává Nova.

Po odhalení tajemství se zvedla vlna reakcí a otázek ze strany lidí na sociálních sítích. Někteří Novu odsuzovali, ale většina obdivovala to odhodlání a sílu, jaké Nova má, a nazývali ji krásnou! "Je to součástí mě, tak se cítím atraktivní a tohle jsem já," okomentovala na závěr konečně šťastná Nova. 

Autor: Adéla Ondroušková