Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sedmiletá dívenka bez nohou si splnila svůj sen. Co to bylo?

2. července 2018 | 06:00

Sedmiletá Daisy-May Demetre z Birminghamu se narodila s nemocí, která se nazývá fibulární hemimelie. Jedná se o vadu, při které chybí část nebo celá kost. To však dívenku nezastavilo a i přes postižení si plní jeden ze svých největších snů  stát se modelkou.

Když se Daisy-May narodila, byla jí zjištěna fibulární hemimelie. Obě její nohy byly zdeformovány, nevyvíjely se tak, jak by měly, a její rodiče stáli před těžkým rozhodnutím. Mají nechat svou dceru vyrůstat s touto deformací, kdy nebude moct nohy používat, nebo nechají lékaře, aby jí obě nohy amputovali? Nakonec se rozhodli pro druhou možnost a když bylo dívence pouhých osmnáct měsíců, lékaři jí obě nohy těsně nad kolenem amputovali.

Po operaci dostala dívka protetické nohy a její rodiče doufali, že bude moct žít alespoň trochu normální život. Co určitě ale nečekali, bylo, jak nakonec aktivní bude! Dnes už sedmiletá Daisy-May pravidelně chodí se svým otcem do posilovny, kde se cítí jako ryba ve vodě, a navzájem se motivují. Dívka se nebojí posilovat, šplhat nebo zvedat závaží. I přes své postižení chtěla dělat všechno, co dělají ostatní lidé. "Několikrát jsem se jí ptal, jak se cítí, jestli jí nevadí, že je jiná než ostatní. Její odpověď pokaždé byla, že jí je to jedno," vypráví její otec.

Jejím největším snem ale bylo stát se modelkou. Rodina si od začátku myslela, že je to nesplnitelné. O to větší překvapení pro ně bylo, když se malá Daisy-May jednoho dne opravdu prošla po přehlídkovém mole, a to pro modelingovou agenturu, která najímá děti se zdravotním postižením. "Daisy možná nemá nohy, ale zvládá více věcí než některé zdravé děti. Poradí si s jakoukoliv výzvou. Jednou o téhle holčičce ještě hodně uslyšíte," dodává k příběhu její otec Alex.

#Repost @big_al_demetre with @get_repost ・・・ Another photoshoot this afternoon to do 📷 @daisy_maydemetre_zebedee 💜 what we are doing is turning a negative situation we found ourselves in and turning it into a massive positive. If we can do what we are doing it’s possible for anyone to achieve goals or happiness. You have one life live it to the best of your ability and smile 😎 if we can inspire people for just one moment then that’s all we want to do. Let go of pain hurt and negativity and then you truly become free 💜💜 enjoy your day everyone ☀️ #inspireothers #inspiration #amputeemodel #doubleamputee #thisisme #catwalk #fashion #fashioninspiration #fierce #happiness #positivity #model #childmodel #differentisbeautiful #bopo #bopowarrior #bodypositive #teamzebedee #zebedeemanagement #letgo #livelife #dadanddaughter

Příspěvek sdílený Daisy-May Demetre (@daisy_maydemetre_zebedee),Kvě 17, 2018 v 1:00 PDT

 

 

Autor: Aneta Valešová