Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Narodilo se jí dítě s Downovým syndromem. Neváhala a adoptovala si další

23. června 2018 | 06:00

Mnoho rodičů by se svých dětí vzdalo, kdyby se dozvěděli, že se nenarodí na sto procent zdravé. To ale nebyl případ Kelsi, které se narodilo jedno dítě s Downovým syndromem. Přestože má dalších pět dětí, rozhodla se ještě pro adopci jednoho chlapce se stejným postižením.

 

Kelsi Romero je maminkou sedmi dětí, které bezmezně miluje. Prvních pět se narodilo bez zdravotních problémů, to šesté ale takové štěstí nemělo. Chlapeček Colt přišel na svět s Downovým syndromem. Když se Kelsi a její partner dozvěděli o onemocnění, se kterým se jejich syn bude muset celý život potýkat, vůbec neuvažovali o přerušení těhotenství. Měli strach a pochopitelně se báli překážek, které mohou komplikovat jejich život. Vzali to ale statečně a z narození Colta měli oni i jejich ostatní děti obrovskou radost!

„Pamatuji si, že jsem plakala, když jsem ho poprvé viděla. Naše láska ke Coltovi byla nepopsatelná. Nikdy bych neřekla, že nás tenhle malý tvoreček dokáže tolik změnit,“ dodala Kelsi. A měla pravdu. Colt je usměvavý, veselý a hravý chlapec, který dokáže vykouzlit úsměv na tváři naprosto každému. Je ale jasné, že se najdou situace, v nichž se jeho chování hodně liší od toho běžného. Proto se Kelsi rozhodla pro obrovský krok.

Adoptovali si další dítě. Malého chlapečka Nika, který měl, stejně jako Colt, Downův syndrom. Od prvního okamžiku byl Nic do jejich rodiny přijat – i ostatními dětmi. Colt si Nika hned zamiloval, a Kelsi se tak rázem stala maminkou sedmi dětí. „Nic je náš syn,“ odpovídala Kelsi všem, kteří s podivem komentovali její rozhodnutí o adopci. 

Cílem bylo, aby se Colt necítil tolik osamělý, aby měl někoho, kdo mu rozumí a smýšlí nad věcmi stejně. To se opravdu povedlo. Oba kluci jsou v v početné rodině velmi spokojení a šťastní. Jejich sourozenci se podílejí na jejich hezkém dětství a se vším jim rádi pomáhají. Colt i Nic vnášejí do rodiny zvláštní harmonii a bezpodmínečnou lásku, která utváří silné pouto. „Nikdy bych si nepomyslela, že adoptujeme další dítě s Downovým syndromem, ale teď už si život bez něj nedokážeme představit,“ podotkla na závěr šťastná matka sedmi dětí.

Autor: Adéla Ondroušková