Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Princezna Stephanie: Rebelka, která měla pletky s cirkusáky a zavinila prý matčinu smrt

Video se připravuje ...
Princezna Stephanie: Rebelka, která měla pletky s cirkusáky a zavinila prý smrt matky
VIDEO: Karel V. Dlabač/BPŽ
12. června 2018 | 06:00

Nejmladší ze tří dětí bývalé hollywoodské hvězdy kněžny Grace a knížete Rainiera III. nemělo lehký život. Tak trochu si za to ale princezna mohla sama. Od malička byla paličatá, z očí jí koukaly čertovské plamínky a role princezny ji ani trochu nebavila. Ze všeho nejvíc milovala džíny, rychlou jízdu na skútrech a hamburgery ve fast foodech.

Dnes je Stephanii třiapadesát let, a jak sama říká, už dávno není žádná rebelka. Černá ovce monacké knížecí rodiny je dnes hlavně máma. Narodila se v roce 1965 a už jako malá holka se chovala jako kluk. Měla svou hlavu a nikdy si nenechala do ničeho moc mluvit. Vyloučili ji z několika církevních škol, nakonec odmaturovala ve Francii. Na vysokou školu se nehrnula.

Hrála na klavír, začala se věnovat gymnastice a byla v ní dobrá. Plavala, lyžovala a zjišťovala, že její modré oči dokážou okouzlit nejednoho muže. V patnácti si prožila první lásku. V roce 1982 však pohádkový život skončil.

Třináctého září se vracela s matkou z farmy v Rocagel a v prudkých zatáčkách auto havarovalo. Kněžna Grace na následky zranění v nemocnici zemřela, Stephanie přežila, ale trauma ji navždy poznamenalo. Dlouho se spekulovalo o tom, že auto řídila ona a že za smrt své matky je zodpovědná ona. Nebyla to ale pravda.

Od té doby žila na plný plyn. Randila se synem Belmonda, předváděla módu pro Diora, objevila se na titulce německého Vogue a Vanity Fair. Stala se tváří švýcarské kosmetické značky Payot. Knížeti Rainierovi ale její aktivity moc nevoněly, takže kariéra modelky brzo skončila. Začala zpívat a v roce 1986 nahrála hit Neodolatelná, který byl dlouho v topce francouzské hitparády. Ovšem i kariéře zpěvačky dala brzo sbohem.

Bouřlivačka Stephanie rozhodně neseděla v koutě: její postelí prošla řada mužů a nebyla ani trochu vybíravá. Otcem dvou prvních dětí je osobní strážce Daniel Ducruet, kterého si vzala v roce 1995. O rok později se s ním rozvedla. V roce 1998 porodila dceru Camille, jejímž otcem byl opět osobní strážce. Pro jistotu ho ani neuvedla do rodného listu.

V roce 2003 se provdala za cirkusáka Adanse, který byl o deset let mladší. Ani tohle manželství nevydrželo, rozvedli se po deseti měsících. Cirkus však Stephanii učaroval a stala se patronkou Mezinárodního cirkusového festivalu v Monte Carlu, který se koná už od roku 1974. Podílí se na monacké Grand Prix a je vyslankyní Organizace národů pro boj s AIDS. Luxusní život ke štěstí nepotřebuje, a jak sama říká, děti jsou prý to nejlepší, co ji mohlo v životě potkat.

 

Více o evropských princeznách se dozvíte na webu Blesk pro ženy ZDE

 

 

 

Autor: aši