Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lékaři tvrdili, že už se nikdy nepostaví na nohy. Pro svou nevěstu si k oltáři ale dojít dokázal

Video se připravuje ...
Lékaři tvrdili, že už se na nohy nikdy nepostaví. Pro svoji nevěstu si k oltáři ale dojít dokázal
VIDEO: Instagram.com
8. června 2018 | 06:00

Šance, že se mladý sportovec znovu postaví na nohy, byla skoro nulová. Zázraky se ale dějí! Co vášnivému fotbalistovi pomohlo k tomu, aby se nevzdával a pokusil se žít plnohodnotný život i přes obrovské zdravotní následky? Jeho životní láska!

Před osmi lety si Chris Norton při fotbalovém zápase poranil míchu. Bylo mu pouhých osmnáct let a tahle nečekaná a tragická událost úplně změnila jeho život. "Pamatuji si ten pocit. Bylo to, jako kdyby někdo vypnul veškerou energii, která mi proudila v těle," prozradil Chris. Tehdy celý stadion mlčel a čekal, až se mladý Chris zvedne ze země a bude dál pokračovat v zápase. Jenže on se ani nepohnul. Bleskově pak byl převezen na kliniku v Minnesotě. Tam mu oznámili, že jeho mícha je velmi poškozená a prakticky už není šance, aby se ještě někdy postavil opět na nohy, nebo dokonce začal opět hrát fotbal! 

Tuhle skutečnost Chris ale nehodlal přijmout. A začal tvrdě rehabilitovat. Po roce se vrátil do školy a snažil se hledat si partnerku, se kterou bude trávit společné chvíle. Emily Summers našel na on-line seznamce a po prvním setkání se do ní okamžitě zamiloval. Emily byla krásná, usměvavá a chytrá žena. Navíc Chrisova indispozice jí nevadila. Mladý hrdina zatnul kvůli své krásce zuby a ze všech sil se snažil dostat se  zpátky. Na vlastní nohy!  

„Když si Chris něco usmyslí, prostě to udělá. Proto jsem se do něj zamilovala,“ dodala Emily, která se ve svém mladém věku stará o několik dětí z dětského domova a pomáhá v zařízení pro zraněné sportovce. Je to nejspíš anděl na zemi, který Chrise motivoval natolik, že to opravdu dokázal. Lékaři totiž tvrdili, že možnost, že Chris bude někdy chodit, je pouze tříprocentní. Jenže on to zvládl! A svou největší oporu požádal o ruku.

Konala se tedy velká svatba, na kterou Chris v objetí své nastávající ženy došel po svých! Rodina i nevěsta a všichni přátelé byli naprosto dojatí a sledovali, jak Chris a Emily kráčejí do společného života. Celý obřad byl naprosto emotivní a skončil západem slunce, při němž si Emily Summers a Chris Norton vyměnili prstýnky. To ale nebylo zdaleka všechno. Chris si připravil překvapení. Jaké? Vyzval svou paní k prvnímu novomanželskému tanci...

Nyní manželé společně vychovávají pět dětí, které mají v pěstounské péči, a bezmezně je milují. Také se oba snaží dávat naději lidem s podobným osudem, protože Chris je důkazem, že zázraky se dějí!

 

Autor: Adéla Ondroušková