Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nikoho nezajímá, že tam dole vypadáte jako šunková bageta: Vyzývá ženy, aby chodily na testy

7. května 2018 | 10:00

Čtyřicetiletá Corinne Surkitt z Anglie přišla se skvělým nápadem. Vtipnými fotografiemi, které sdílí na sociální síť Facebook, se rozhodla dodat odvahu ženám, které se ze svých intimních partií cítí nesvé, a nejdou tak na důležitá gynekologická vyšetření. 

Corinne, která je matkou čtyřleté Cooper, se tyto vtipné příspěvky rozhodla sdílet v okamžiku, kdy se dozvěděla, že každá třetí žena se testovaní vyhýbá. A to proto, že se stydí. "Chápu, když ženy nemají čas nebo se na vyšetření nemohou objednat mimo pracovní dobu. Pokud jsou to ale rozpaky, co je brzdí, pak s tím mohu něco udělat," říká Corinne.

Na sociální síti Facebook začala proto sdílet vtipné fotografie, kdy ženské intimní oblasti srovnává se šunkovou bagetou nebo konzervou tuňáka. Chtěla tak ukázat, že jiná vůně v této oblasti je zcela normální. Nejpopulárnějším příspěvkem je ale její polonahá fotka, kdy si svou intimní oblast zakrývá parukou. "Lékař se nezajímá o to, jestli máte své přírodní ochlupení, nebo jste zrovna čerstvě oholená," dodává k snímku.

Její snímky se začaly rychle šířit mezi ostatní ženy a sklidily mnoho pozitivních ohlasů. "Nejsem odborník, ale můžu přimět ostatní, aby se smáli. Sama se cítím nejistě alespoň desetkrát denně, a tak jsem si říkala, že jsem dokonalá osoba, která by mohla ukázat, že jít na tyto testy je zcela v pořádku. Své zdravotní sestře jsem řekla, co dělám, a vlastně souhlasila s tím, že je to skvělý nápad," vypráví Corinne. Souhlasíte?

Autor: Aneta Valešová