Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtyři sestry se už 40 let společně fotí. Podívejte se, jak se za tu dobu změnily!

27. května 2019 | 06:00

Sestry Brownovy měly skvělý nápad, jak zdokumentovat své stárnutí. Pravidelně se scházely a po dobu čtyřiceti let pořizovaly společnou fotografii. Díky tomu vznikl výjimečný projekt The Brown Sisters. Jak vypadají sestry dnes?

Na fotografiích je čtveřice žen. Jde o sestry, které začal v roce 1975 fotit Nick Nixon, profesor fotografie na Vysoké škole umělecké v Massachusetts. Jedna z dívek je jeho žena Bebe. Ostatní jsou její sestry: Laurie, Heather a Mimi. První snímek vznikl, když bylo sestrám 15, 21, 23 a 25 let. Na fotce jsou také seřazené podle věku, a to od nejmladší po nejstarší (zleva doprava).

Sestry se domluvily, že se budou pravidelně jednou za rok scházet, aby vytvořily další fotku. A vydržely se fotit dlouhých čtyřicet let, na což mohou být pyšné. Za tu dlouhou dobu se změnila spousta věcí, jejich životní styl, postoje, móda i názory, ale jejich přátelství a pouto odolaly.

Podívejte se na fotografie, které začínají rokem 1975 a končí v roce 2014. Možná vás dojmou stejně jako nás. Soubor dostal název Sestry Brownovy a byl vystaven v mnohých galeriích po celém světě.

 

Autor: red