Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Psí hrdina: Tříletou dívenku chránil v divočině dlouhých 15 hodin!

1. května 2018 | 06:00

Psi jsou nejen věrní parťáci, ale také velcí ochránci. Důkazem je sedmnáctiletý australský honácký pes jménem Max, který projevil velkou statečnost, když dokázal dlouhých patnáct hodin chránit svou malou kamarádku, s níž zabloudil v divočině.

Tříletá Aurora se s Maxem ztratila minulý pátek. Dvojice zabloudila v divočině, a přestože místní policie a skupina dobrovolníků prohledávaly oblast celou noc, nemohly ji nikde najít. Hledání pokračovalo druhý den, a když babička malé dívenky uslyšela její hlas, byla štěstím bez sebe. "Šla jsem hlasu naproti a najednou jsem narazila na Maxe, který mě dovedl až k Auroře," vypráví Leisa Bennet.

Max se projevil jako skutečný ochránce. Malou Auroru po celou deštivou a chladnou noc neopustil a svým tělem ji zahříval. Až na pár škrábanců se malé dívence nic závažného nestalo. Za svůj hrdinský čin získal hluchý a skoro slepý Max od místní policie titul čestného policejního psa. My doufáme, že k tomu dostal ještě velkou hromadu psích pamlsků, protože si je opravdu zaslouží!

Máte doma taky tak statečného psího kamaráda? Pak ho nezapomeňte přihlásit do soutěže nejPes 2018! Ve hře je 14 značkových kávovarů a 65 tisíc korun v hotovosti! To za to přece stojí! Přihlásit se můžete ZDE >>>



Autor: Aneta Valešová