Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Psí láska: 11 let spal na hrobě svého pána a nakonec u něj také zemřel

Video se připravuje ...
VIDEO: The Dodo
25. dubna 2018 | 06:00

O tom, že pes je nejvěrnější přítel člověka, není pochyb. Pokud mu dopřejete dostatečnou péči a lásku, vrátí vám jí třikrát tolik. Stejně tak jako Kapitán, kterému jeho zesnulý majitel natolik chyběl, že pes každou noc po dobu dlouhých jedenácti let usínal na jeho hrobě. A nedávno na tom stejném místě také zemřel.

Patnáctiletý Kapitán byl v argentinském městečku Cordoba legendou. Německý ovčák natolik miloval svého pána, že ho po dobu jedenácti let pravidelně navštěvoval na hřbitově a usínal na jeho hrobě.

Jeho majitel Miguel Guzmán Kapitána dostal od svého syna k narozeninám. Miguel následující rok umřel, a když se rodina vrátila z pohřbu, Kapitána nemohli najít. Rodina už nedoufala, že psa ještě někdy uvidí. O to větší překvapení pro ně bylo, když ho našli na hřbitově, kde byl Miguel pochován.

Dodnes nikdo netuší, jak mohl pes najít hřbitov, kde byl jeho pán pohřben. "Jednoho dne se tam zkrátka objevil, začal po hřbitově bloudit, až nakonec svého pána našel," vypráví ředitel hřbitova Hektor Baccega. Podle jeho slov Kapitán každý večer usínal na hrobu svého pána. Kapitán svého majitele navštěvoval na hřbitově dlouhých jedenáct let.

Před čtyřmi lety mu lékaři diagnostikovali selhání ledvin. Když už bylo jasné, že se jeho čas krátí, rozhodli se, že by měl strávit poslední chvilky svého života na místě, kde je mu nejlíp – u svého pána. Vzali Kapitána tedy zpátky na hřbitov, kde cítil klid a blízkost svého majitele, vedle kterého nakonec také zemřel. 

Máte doma taky tak věrného psího kamaráda? Pak ho nezapomeňte přihlásit do soutěže nejPes 2018! Ve hře je 14 značkových kávovarů a 65 tisíc korun v hotovosti! To za to přece stojí! Přihlásit se můžete ZDE >>>

Autor: Aneta Valešová