Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Přeje si být největší ženou světa! Váží 350 kilo, snoubenec ji podporuje

Video se připravuje ...
VIDEO: Lad Bible
17. dubna 2018 | 06:00

Pokud máme nějaká ta kila navíc, chceme se jich co nejrychleji zbavit, abychom se cítili zase dobře. Třiatřicetiletá Susanne Eman má ale zcela opačný sen. Chce se totiž stát největší ženou na světě. 

Momentálně váží Susanne přes tři sta kilogramů. To ale není váha, se kterou by byla spokojená. Přeje si, aby se ručička na váze zastavila na čísle pět set. Aby dosáhla svého cíle, plánuje ročně přibrat alespoň padesát kilogramů. Matka dvou dětí proto denně sní zhruba dvacet tisíc kalorií. 

Na cestě za snem jí pomáhá její snoubenec Parker, který se živí jako kuchař. "Je pro mě skvělým parťákem. Já miluji jídlo a Parker miluje vaření. Skvěle se doplňujeme," vypráví Susanne. Parker se navíc netají tím, že má slabost pro silnější ženy, a tak mu vůbec nevadí, že se chce jeho snoubenka stát největší ženou na světě.

Možná vás napadá, že s takovým stravováním musí mít Susanne mnoho zdravotních problémů. Ta ale tvrdí, že je zdravá jako rybička. "Za ten rok, co jsme spolu, byla u lékaře pouze jednou. Záleží mi na jejím zdraví, a proto jí vařím také zdravá jídla a dohlížím na to, aby sem tam cvičila," říká její snoubenec, který za Susanne zároveň dělá všechny domácí práce a pomáhá jí se všemi aktivitami, které jsou pro ni náročné. 

A proč se Susanne rozhodla stát největší ženou světa? Chce bojovat proti stigmatům spojeným s nadváhou. "Chci všem dokázat, že tuk není špatný," dodává žena. Dosažení cíle by znamenalo, že by Susanne porazila předcházející držitelku tohoto rekordu Carol Ann Yager, která v roce 1994 zemřela na selhání ledvin způsobené obezitou. 

Autor: Aneta Valešová