Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rande z Tinderu: Svlékla se před neznámými muži za pouhých 10 minut!

14. března 2018 | 06:00

Čtyřiadvacetiletá fotografka Marie Hyld byla už unavená ze stále stejných a vyumělkovaných fotografií na sociálních sítích. Chtěla vidět něco opravdového, a proto se rozhodla, že něco takového sama vytvoří. V projektu Lifecontruction Marie předstírá, že má vážný vztah s lidmi, které poznala jen před malou chvílí na on-line seznamce Tinder. 

O svých záměrech Marie napsala na svém účtu na Tinderu. Prozradila, že by se ráda setkala s lidmi, se kterými si na on-line seznamce padla do oka, a ráda by se s nimi nafotila, jako by byli pár. Fotografie chtěla samozřejmě zveřejnit, a tak ti, kteří souhlasili, se dobrovolně stali součástí projektu Lifecontruction. 

Proč se rozhodla tento projekt založit? Mladá fotografka se domnívá, že sociální sítě ovlivňují způsob, jak v reálném životě komunikujeme s ostatními lidmi. "Usilujeme o zachování perfektně upraveného obrazu sebe samých, který pak prezentujeme na sociálních sítích. Když se pak máme s lidmi setkat tváří v tvář, je to pro nás těžší a nejsme tak otevření," říká dívka.

Přestože se tímto způsobem snaží Marie kritizovat sociální sítě a jejich vliv na nás, sama přiznává, že bez Tinderu by se tento projekt neuskutečnil. Díky této zkušenosti poznala mladá fotografka také více sama sebe a tvrdí, že bychom se všichni měli odhodlat oslovit druhé, abychom tak vytvořili mezi sebou intimitu a prohloubili vzájemné vztahy.

V levém dolním rohu je pak uveden čas, který Marie se svým protějškem strávila, než snímek vznikl. Podívejte se do fotogalerie, jak její projekt dopadl.

Autor: Aneta Pařízková