Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka nafotila ročního syna jako zombie. Důvod vás překvapí!

20. března 2018 | 06:00

Tento roční chlapeček prožil své první narozeniny nastrojený v děsivém zombie oblečku. Jeho matka objednala profesionála a uspořádala ne příliš půvabné focení na oslavu prvních narozenin. Internet ji odsoudil jako špatnou matku. Ona se brání, že k tomu má dost dobrý důvod. Jaký?

Teprve roční chlapeček výstižně pojmenovaný Phoenix oslavil narozeniny poněkud netradičním způsobem. V kostýmu zombie jedl narozeninový dort, který vypadal jako lidský mozek, a nechal se u toho slavnostně nafotit. 

Fotografie malého chlapečka dala jeho matka na internet. A dočkala se hodně nevybíravých reakcí.  „Říkali mi, že jsem nechutná, morbidní, zvrácená a že zraňuji city všech matek, které o své děti během porodu přišly,“ svěřuje se mladá matka Amy.

Proč tahle australská matka drsné fotografie nechala pořídit? Narození jejího syna totiž nebylo bez problémů. „Můj syn se narodil bez srdeční akce. Pamatuji si, jak na porodním sále doktoři křičeli jeden přes druhého, že dítě nemá srdeční odezvu. Byl to tak strašný pocit! Zhroutila jsem se, ale zároveň jsem pořád doufala, že můj syn přežije,“ vypráví Amy.

Ani po několika minutách strachu o život dítěte se proto matka stále nevzdávala naděje. „Když dítě vyndali a já neslyšela žádný pláč, bylo to, jako by mi puklo srdce. Nebyla jsem smutná, byla jsem absolutně zlostná kvůli tomu, co jsem právě prožívala.“

Malý Phoenix se ale předvedl jako skutečný bojovník. Zpátky k životu ho doktoři přivedli po dlouhých třinácti minutách. Stalo se to 31. října přesně na Halloween. „Byly to ty nejhorší minuty mého života, když jsem ho poprvé chytla do své náruče, bylo to, jako by celý svět zmizel a byli jsme jen my dva.“ 

„Jakou jinou oslavu bych měla uspořádat svému synovi, který byl prohlášený za mrtvého a v den tohoto svátku zázračně ožil?“ ptá se ostatních matek Amy. 

No, my bychom si asi dokázaly představit hezčí oslavu prvních narozenin, ale proti gustu žádný dišputát!

Autor: Rebeka Stoklasová