Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Váží 181 kilogramů a je hvězdou modelingu. Kdy začal zbožňovat sám sebe?

6. března 2018 | 06:00

Pokud nás trápí nějaké to kilo navíc, necítíme se dobře a své nedostatky se snažíme zakrýt volným oblečením. To ale není případ třicetiletého Arcadia Del Valle, který ze svých kil udělal přednost. Váží 181 kilogramů a rozhodně ho to netrápí. Naopak by si přál, aby se ve světě modelingu objevilo více mužů se stejnou váhou. 

Arcadio nebyl se svým vzhledem ale vždy spokojený. Měl ze své postavy mindráky, ale časem se s tím srovnal. "Žijeme v době, kdy se nám média snaží vsugerovat, jak máme vypadat, abychom zapadli," říká plus size model. Dnes sám sebe Arcadio zbožňuje a je hrdý na to, jak vypadá. A jak ke své roli modela vlastně přišel?

"Sledoval jsem plus size modelky, jako je například Tess Holiday. To, jak miluje své tělo a jak dokázala prorazit ve světě módy, mě inspirovalo. Řekl jsem si, že můžu dokázat to stejné. Začal jsem sdílet své fotografie na sociálních sítích a byl jsem překvapen, jak pozitivní ohlasy měly," vypráví Arcadio.

Mladého Arcadia si všimla značka VOLARE, která ho angažovala jako profesionálního plus size modela. A díky ní měl možnost projít se po přehlídkovém mole na newyorském týdnu módy. "Srdce mi tlouklo tak silně, že jsem si myslel, že mi snad vyskočí z hrudi. Moje sestra seděla v první řadě a fandila mi a já jsem byl moc rád, že tam je se mnou. Byl to jeden z nejlepších momentů v mém životě," vzpomíná na svůj velký den Arcadio.

Přestože se Arcadio setkává spíše s pozitivními ohlasy, najdou se také lidé, kteří ho kritizují. "Napadají mě za to, jak vypadám a že nosím make-up. Tvrdí, že bych se neměl tak vystavovat, když jsem tlustý, a že jediné, co dělám, je, že podporuji obezitu, která není zdravá," vypráví model. S tím ale Arcadio nesouhlasí. Chce jen ukázat lidem, že nezáleží na tom, kolik váží a jak vypadají, ale na tom, aby si splnili své sny. 

Autor: Aneta Pařízková