Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěříte, že to nejsou fotky! Izraelský malíř detailně vystihuje ženskou krásu

27. února 2018 | 06:00

Izraelský umělec Yigal Ozeri se věnuje fotorealismu a ve svém oboru je naprostá špička. Na obrazech, které Yigal maluje, můžete vidět dokonalou ženskou krásu a přirozenost. Jemné rysy žen zachycuje zejména ve volné přírodě či jiných rozmanitých místech, která mu přijdou vkusná. 

Když se díváte na tyto malby, stěží uvěříte, že se skutečně nejedná o fotografie. Yigal Ozeri patří ve svém oboru k největším mistrům a jeho fotorealismus je doveden do naprosté dokonalosti.

„Tak jako jiní pracují s politickými postoji, se sexualitou, s násilím a nejrůznějšími pudy, moje obrazy se vracejí k základům, k čistotě pohledu na krásu, která byla v umění přítomna odpradávna,“ říká o svých obrazech izraelský malíř.

Práce na každém obrazu začíná tak, že Ozeri napřed s modelkou stráví až dva týdny a jenom točí film. Podle svých slov nikdy nerežíruje a vše nechává na jejím přirozeném chování. Z filmu poté vybere potřebný záběr, podle kterého výsledné dílo namaluje.

„Z toho jednoho snímku se postupně snažím odstraňovat jednotlivé vrstvy a vytvářet novou realitu, měním barvy, tvary... Snažím se malování navracet intimitu. A emoce, život a svobodu,“ řekl Ozeri v lednu letošního roku v rozhovoru pro Reflex. Obrazy Yigala Ozeriho můžete vidět do 28. února v pražském domě SmetanaQ, Smetanovo nábřeží 4. Na jeho dílo se podívejte do galerie:

 Více zajímavých fotogalerií najdete ZDE na webu Reflex.cz >>>

Autor: Reflex.cz