Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Samoživitelka Veronika: Práce mi pomohla z nejhoršího

16. února 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Osud si s Veronikou (37) příliš nehrál. Přede dvěma lety se dozvěděla, že její manžel v sázkách nejrůznějšího charakteru zadlužil rodinu o 300 tisíc. Z pocitu studu se manžel rozhodl pro rozvod a Veronice zbyly dluhy, děti a do toho přišla o zaměstnání.

„Nebyly to lehké časy. Nejsem z těch, co by chodily pro podporu, a tak jsem si našla práci s nižší odborností, a k tomu si přibrala dvě brigády, abych to všechno utáhla, protože na peníze od manžela jsem se nemohla spolehnout,“ vypráví sympatická úřednice. Za dva roky se jí podařilo všechno splatit a dnes žije, jak říká, s „čistým štítem“, i když se prý stále bojí, jestli na ní odněkud ještě nějaký manželův dluh nevybafne.

„Musím ale říct, že bez pomoci dětí bych to nezvládla. Byly úžasné, pochopily, v jaké jsme situaci, uskromnily se.“ A protože Veronika by jim ráda vynahradila ty roky, kdy nemohly chodit do kroužků a k narozeninám a k Vánocům dostávaly jen vlastnoručně vyrobené dárky, rozhodla se, že si k práci jednu z brigád nechá. „Každé ráno roznáším noviny. Je to práce na dvě hodiny a má spoustu výhod. Jednak vím zprávy z titulních stran jako první, jednak mám pak po práci čas právě na děti, abychom mohli být co nejvíce spolu, a jednak potkáte spoustu zajímavých lidí. Právě oni mě totiž drželi nad vodou, když mi bylo nejhůř.

Říká se, že dnes mezi lidmi panuje lhostejnost, ale mně se od nich vždycky dostalo vlídného slova,“ svěřuje se Veronika, která si díky své druhé práci doručovatelky denního tisku přijde měsíčně navíc na 4 tisíce korun. „Někteří lidi na mě už čekají a říkají: Vy nám, paní Veroniko, nosíte vždycky dobré zprávy. A být nositelkou dobrých zpráv, i když někdy je jich v novinách nedostatek, je krásný.“

Pokud byste se i vy, stejně jako Veronika, chtěli zapojit do roznášky denního tisku a získat tak měsíční odměnu až 4 tisíc korun, více informací najdete na www.nosimnoviny.cz.