Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matkou i babičkou zároveň: Tchyně odnosila dítě mladému páru

13. února 2018 | 06:00

Devětadvacetiletá Kayla Jones z amerického Arkansasu si přála se svým manželem Codym založit rodinu. Bohužel v sedmnácti letech prošla částečnou hysterektomií a přišla o dělohu, a tak se její sen stal nesplnitelným. Řešením bylo najít náhradní matku. Kaylu by nejspíš ani ve snu nenapadlo, že to nakonec bude její tchyně Patty (50).

Kayla vždy toužila po rodině, ale bohužel jí osud do cesty připletl překážku, když podstoupila částečnou hysterektomii. "Vaječníky mi zůstaly, a tak tady byla stále možnost mít své biologické dítě. Bohužel bych ho nebyla schopna odnosit. Proto jsme s manželem museli najít náhradní matku," vypráví Kayla.

Po neúspěšných pokusech najít vhodnou kandidátku začali hledat ve svém blízkém okolí. "Moje tchyně Patty často žertovala o tom, že by mohla být naší náhradní matkou. Když jsme s Codym stále nemohli najít vhodnou kandidátku, začali jsme její slova brát vážně," vysvětluje Kayla. 

Lékaři byli ze začátku kvůli věku Patty skeptičtí. Proběhlo mnoho testů, ty dopadly ale dobře a Patty byla připravena dítě odnosit. Napoprvé se to však nepovedlo. "Byli jsme zničení, ale nechtěli jsme to vzdát. Proto jsme to zkusili ještě jednou. A povedlo se," vypráví maminka malého Kross Allena. 

Jelikož šlo všechno tak hladce, tak se nabízí otázka, jestli novopečení rodiče nebudou chtít malému Krossovi pořídit sourozence. "Ráda bych měla velkou rodinu, ale teď je těžké říct, co bude dál. Přemýšleli jsme také o adopci, ale ta je velmi drahá. Uvidíme, jak se nakonec rozhodneme," říká Kayla. 

Přestože pro babičku Patty nebyly všechny dny během těhotenství jednoduché, je šťastná, že mohla své rodině pomoct. "Patty byla skvělá a jsme jí oba dva moc vděční. Díky ní máme milované děťátko a za to jí neskutečně děkujeme," dodává Kayla. 

Autor: Aneta Pařízková