Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chlapci s rakovinou posílají vánoční ozdoby lidé z celého světa! Proč to dělají?

Video se připravuje ...
Chlapce s nádorem obdarovává celý svět
VIDEO: Fox5
8. prosince 2017 | 06:00

Přání každého rodiče je, aby jeho dítě bylo zdravé, šťastné a vedlo spokojený život. Bohužel se toto přání nesplní všem a v takových případech se snaží dítěti život alespoň zjednodušit. To je případ malého Brantleyho, kterému se snaží zpříjemnit Vánoce celý svět. 

Brantley Dobbs je šestiletý chlapec s neoperovatelným mozkovým nádorem. Jeho rodina se zdrcující zprávu dozvěděla zhruba před několika lety a místní lékaři nedávali chlapci více než pár měsíců života. Brantley si ale užívá svůj život o dost déle a snaží se ho prožít každým okamžikem.

Chlapec žije v dětském hospicovém centru a těší se na svůj nejoblíbenější svátek. Vánoce má opravdu rád a jeho rodina si je spolu s ním chce užít i tento rok naplno. A vzhledem k tomu, že Brantley miluje vánoční ozdoby, rozhodli se jeho nejbližší, že jimi vyzdobí celý dům. Množství vánočních dekorací mu pomáhá překonat jeho nezlepšující se zdravotní stav, který momentálně zahrnuje oslabení celého organismu a oteklé tělo. 

Brantleyho rodina jeho příběh navíc sdílela na sociálních sítích. Jejich příspěvek se rychle rozšířil a přilákal pozornost mnoha lidí z celého světa, kteří neváhali a malému chlapci začali ozdoby posílat. Ozdoby mu darovali například lidé z Německa, Mexika či Vietnamu. 

Mezi Brantleyho nejoblíbenější ozdobičky patří ty, na kterých je motiv Spidermana či jiných superhrdinů zajišťujících bezpečný svět pro Brantleyho a ostatní děti. I přes zákeřnou nemoc se Brantley stále usmívá a nemůže se dočkat blížících se Vánoc.

Autor: Adéla Ondroušková