Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jako muž miloval auta a zbraně. Po změně pohlaví je baletkou na prestižní akademii

Video se připravuje ...
Jako muž miloval auta a zbraně. Po změně pohlaví je baletkou na prestižní akademii
VIDEO: youtube.com_sophierebecca
10. listopadu 2017 | 06:00

Umíte si představit, že by se nějaký muž ve vašem okolí rozhodl tančit balet? A co kdyby se ho rozhodl tančit jako žena? Dnešní doba vychází lidem uvězněným ve špatném těle vstříc, a tak si transgender Sophie Rebecca z Velké Británie splnila ve 37 letech sen a stala se baletkou na prestižní akademii.

Sophie Rebecca je jediným transgender člověkem v historii, který se kdy dostal na prestižní baletní školu. S podivem není ale jen změna pohlaví, ale i věk, v němž nastoupil. V takovém jdou totiž běžné baletky už většinou do důchodu. Sophie se baletkou stala ve svých 37 letech a říká, že nikdy nebyla šťastnější.

"Přestože jsem měla typicky mužské koníčky, už od dětství jsem trpěla uzavřená ve špatném těle. Navíc jsem vždy chtěla tančit. Když jsem viděla v televizi balet, srdce se mi rozbušilo," vzpomíná Sophie. Se svou touhou se však dlouhou dobu nikomu nesvěřovala. Dnes trénuje osm hodin denně 4 dny v týdnu a za nic na světě by tanec nevyměnila.

Po úmorné dřině, kdy trénovala celé dny a noci, úspěšně složila zkoušky na prestižní baletní akademii, a splnila si tak svůj životní sen. Jediné, co jí ještě stále brání žít život naplno, jsou hormony, které musí brát, aby byla proměna v ženu kompletní. Takové transformace jsou velice náročné a provází je řada zdravotních komplikací.

Autor: kaj