Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka se nastěhovala za synem do domova důchodců: Nikdy nepřestanete být matkou

Video se připravuje ...
Ada a její syn Tom spolu žijí v domě pro seniory.
VIDEO: Liverpool Echo
7. listopadu 2017 | 06:00

Nezáleží na tom, jak velké děti máte nebo jak daleko od vás žijí. Jednou jste jejich matka a děti vaši péči a zájem potřebují. Vaše role matky zkrátka nikdy nekončí. Důkazem je osmadevadesátiletá Ada Keating, která svého nejstaršího syna Toma následovala do domova důchodců, aby s ním mohla trávit čas a nadále se o něj starat. 

Ada Keating a její syn Tom žili celý život spolu. Pan Keating se nikdy neoženil, a tak zůstal se svou matkou. V roce 2016 se přestěhoval do domova důchodců, protože ve svých osmdesáti letech potřeboval intenzivní péči, kterou jeho matka sama nezvládala. Svého syna však nechtěla nechat samotného, a tak se za ním přestěhovala. "Každý večer chodím Tomovi přát dobrou noc. Pokaždé, když se odněkud vrátím, má Tom radost a pevně mě obejme," vypráví Ada.

Také Tom má obrovskou radost, že může být se svou matkou. "Jsou tady všichni hodní, ale jsem mnohem šťastnější, když je tady máma se mnou," říká Tom. Také dodává, že ho matka občas napomíná, aby se choval slušně. "Neustále se o mne stará. Jsem za to rád," vypráví Tom. Paní Ada měla se svým zesnulým manželem čtyři děti. S Tomem má však speciální vztah, protože spolu žijí celý život.

Jejich vztah také podporují ošetřovatelé v domově důchodců. "Vztah mezi Adou a Tomem je vzácný a dojemný. Jsme rádi, že můžeme vyhovět jejich potřebám a že mohou nadále trávit čas společně," říká správce Philip Daniels. Další členové rodiny oba pravidelně navštěvují a jsou rádi, že jsou Ada a Tom spolu. "Nikdy nepřestanete být matkou. Jsem šťastná, že tady mohu s Tomem být," dodává ke svému příběhu Ada. 

Autor: Aneta Pařízková