Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prodělala 18 potratů! Zachránilo ji až umělé oplodnění v Česku

Video se připravuje ...
VIDEO: 5 News
3. listopadu 2017 | 06:00

Krutý osud vedle sebe staví příběhy žen, které nechtěně otěhotní, dobrovolně podstoupí interrupci, a žen, kterým se otěhotnět nedaří nebo které několikrát potratí. Louise Warneford potratila osmnáctkrát, než se jí po návštěvě pražské kliniky podařilo ve 48 letech donosit zdravé dítě!

Louise Warneford a její manžel Mark měli velký sen, který je pro většinu lidí samozřejmostí: vlastní dítě. Jenomže co jde někomu snadno, bylo u tohoto britského páru velkým problémem.

Louise a Mark utratili více než 80 tisíc liber za provedené zákroky a léčbu, která byla nutná potom, co Louise spontánně potratila. A teprve po šestnácti letech doktoři konečně přišli na to, proč její tělo dítě odmítá.

Žena měla v organismu "vraždící buňky", které vždy embryo vypudily. "Vždycky po oplodnění jsem cítila, že jsem těhotná. Jenže během kontroly ve čtrnáctém týdnu se vždy ukázalo, že miminku nebije srdíčko. Doktor neslyšel jeho tlukot," říká Louise. Takhle se to stalo celkem osmnáctkrát. "Bylo záhadou, proč moje tělo neustále odmítá jen několik týdnů starý plod. A vždy mi to zlomilo srdce," svěřuje se dnes už pyšná maminka.

Její poslední nadějí se stalo dárcovství embrya. Pro některé kliniky v Británii byli manželé Warnefordovi však moc staří, proto se rozhodli, že své štěstí zkusí na jedné reprodukční klinice v Praze. A ono to vyšlo.

Ve 37. týdnu porodila Louise zdravého chlapce Williama. Zákrok, který žena podstoupila, stojí okolo 100 tisíc. Louise peněz ale nikdy nelitovala. "Jsme teď neuvěřitelně šťastná rodina. William je zdravý a je to moc šikovné dítě."

Autor: kaj