Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Matka a syn si nechali změnit pohlaví. Jako otec a dcera jsou šťastnější!

Video se připravuje ...
Tato matka nechala změnit dceři pohlaví a pak se sama stala mužem
VIDEO: www.greatbigstory.com
18. října 2017 | 06:00

Jaké to je necítit se ve svém vlastním těle, to zažili Corey a Eric. Přestože se báli reakce své rodiny a okolí, podstoupili změnu pohlaví a z dua matka-syn je duo otec-dcera. Jsou teď mnohem šťastnější a spokojenější. 

To, že chce být Corey dívkou, poznala už v jedenácti letech. "Věděla jsem, že je něco špatně, ale nedokázala jsem říct, co přesně to je," vypráví dnes patnáctiletá dívka. Své přání však nějakou dobu tajila, protože se bála reakce svých rodičů. To ale netušila, že její matka Erica se potýká se stejným problémem. "Když mi to máma řekla, měla jsem najednou pocit, že je tu někdo, kdo mi opravdu rozumí," vypráví Corey.

Oči jim otevřel až dokument o dívce, která měla stejný problém jako oni dva. "Nenáviděl jsem své tělo, styděl jsem se za něj. Ten dokument mi otevřel oči, a tak jsme se oba dozvěděli, co to znamená být transgender, a uvědomili jsme si, že se nás to týká," říká Eric – dnes muž, donedávna přitom matka od rodiny. Stejně jako Corey se ale bál reakce své rodiny.

Odvahu čelit své celoživotní touze, tedy přechodu od ženy k muži, získal, když sledoval Corey, jak se postupně mění. Uvědomil si, že to je přesně to, co chce také on sám. Se svou proměnou ale počkal do doby, než bude mít Corey všechno za sebou. "Chtěl jsem se ujistit, že je o mé dítě postaráno," říká Eric.

Po roce náročných rozhovorů, terapie testosteronem a odstranění prsů se Eric cítí lépe než kdykoliv předtím. Velkou oporou jemu i Corey je milující rodina, která se k nim neotočila zády. "Ztratila jsem mnoho přátel, ale ti opravdoví zůstali," vypráví Corey. Dnes jsou oba dva díky své proměně šťastní, a rodinné vazby se tak ještě více utužily. "Miluji své dítě. A je jedno, jak vypadá nebo kým chce být. Jsme díky tomu mnohem pevnější rodina," uzavírá příběh Eric. 

Podívejte se na dívku, kterou podobná proměna ještě čeká:

 

Autor: Aneta Pařízková